Прокуратура вилучає документи у Патрульній поліції Києва



Фото з facebook Арсена Авакова

Столична Прокуратура проводить обшуки у будівлі Управлінні патрульної поліції Києва у зв’язку з розслідуванням нічної погоні зі стріляниною 7 лютого.

Про це повідомляє сайт Нацполіції Києва.

Відзначається, що представники прокуратури на підставі ухвали слідчого судді вилучають документи.

"16 лютого працівники столичної прокуратури прибули до Управління патрульної поліції Києва, де проводять слідчі дії – вилучення документів. Слідчі дії проводяться на підставі ухвали слідчого судді", - йдеться в повідомленні.

За словами представника Департаменту патрульної поліції Нацполіції України Юлії Коваль, відео нічного переслідування та необхідні документи поліцейські передали слідчим відразу після події.

"Ці матеріали слідчі мали передати до органів прокуратури. Водночас представник прокуратури Володимир Сотніченко заявив, що обшуки проводяться у зв'язку з тим, що "подія викликала значний суспільний резонанс". Він також повідомив, що про результати обшуків буде повідомлено пізніше", - наголосили у поліції.  

Як відомо, вночі 7 лютого київська патрульна поліція під час переслідування авто BMW, яке порушувало ПДР і їхало на високій швидкості, застрелила 17-річного хлопця, який у компанії трьох інших чоловіків перебував у машині. 

Переслідування порушників тривало більше 30 хв.

Поліцейські неодноразово попереджали через гучномовець про відкриття вогню, після чого обстріляли автомобіль.

У результаті обстрілів було пробите колесо авто, один з порушників отримав смертельне поранення.   

Трьох інших молодих хлопців затримали, вони перебували у нетверезому стані.

24-річний Ростислав Храпачевський – водій BMW, що брав участь у нічній погоні зі стріляниною, визнав, що був п'яним за кермом чужого авто, але переконаний, що патрульні мали на меті не затримати порушників, а убити.

Національна поліція відсторонила від служби співробітників, які брали участь у погоні із загибеллю підлітка у ніч на 7 лютого у Києві.

Адвокат Храпачевського Станіслав Іваницький заявив, що під час переслідування поліцейські стріляли в автомобіль не тільки під час руху, а й під час зупинки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ