Київ скликає позачергові збори акціонерів "Київгазу"



Фото wikimapia.org

30 березня у столиці пройдуть позачергові збори акціонерів ПАТ "Київгазу".

Про це заявив директор Департаменту комунальної власності Києва Андрій Гудзь, повідомляє сайт міської влади.

"Проведення довгоочікуваних та вкрай необхідних загальних зборів акціонерів відбуватимуться з метою відновлення громадою Києва контролю над стратегічно важливим підприємством для столиці та її мешканців", - сказав чиновник.

Він додав, що нинішнє керівництво ПАТ "Київгаз" демонструвало неповагу до законних прав акціонерів, а таким чином і до всіх киян, не відповідаючи на численні листи з вимогою провести збори акціонерів.

"Спочатку ми відновили контроль над "Київенергохолдингом", яке володіє 60% акцій ПАТ "Київгаз", оскільки територіальна громада міста Києва, в особі Департаменту комунальної власності, контролює лише 28,46% корпоративних прав у майні "Київгазу"", – сказав Гудзь.

Наразі ПрАТ "Київенергохолдинг" звернулося до Наглядової ради "Київгазу" із запитом про результати розгляду вимоги "Компанії Київенергохолдинг" про проведення загальних зборів акціонерів.

"Однак стало відомо, що керівництво "Київгазу" на розгляд Наглядової ради зазначеної вимоги не передавало, і жодних засідань Ради у період з 16 грудня 2015 до сьогодні не скликалося. Зважаючи на це ПрАТ "КЕХ" прийняло рішення про самостійне скликання позачергових загальних зборів акціонерів ПАТ "Київгаз"", - сказав ґудзь.

На порядок денний засідання винесені питання про обрання членів лічильної комісії; обрання голови та секретаря загальних зборів ПАТ "Київгаз"; прийняття рішення про припинення повноважень членів Наглядової ради "Київгазу" та про обрання нових членів Наглядової ради тощо.

"Департамент комунальної власності звертається до громадськості з проханням підтримати ініціативу міської влади з метою відновлення контролю киян над стратегічно важливим столичним підприємством", - підсумували у КМДА.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ