Хрещатик залишать пішохідним на вихідних



Фото interesniy-kiev.livejournal.com

Київська адміністрація не має наміру відкривати Хрещатик для авто на вихідних.

Про це у facebook повідомив директор департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Хочу розвіяти міф відносно нібито прийнятого рішення про відкриття Хрещатика для автомобільного руху у вихідні та святкові дні. Таке не те, що робити, таке навіть обговорювати не варто", - написав він.

Чиновник наголосив, що виносити це питання на громадське обговорення можна лише тоді, коли буде остаточно завершена реконструкція Поштової площі, Набережної, і будуть об лаштовані інші пішохідні зони вихідного дня.

"Також варто наголосити, що це абсолютно нормальна практика Європейських міст створювати пішохідні зони вихідного дня на ключових міських локаціях, які підвищують, як туристичний інтерес, так і комфорт киян. Хрещатик завжди був пішохідним у вихідні, і так має бути і в майбутньому", - підсумував Білоцерковець.

Хочу развеять миф относительно якобы принятого решения о прекращении перекрытия автомобильного движения по Крещатику в в...

Опубліковано Dmitriy Belotserkovets 15 лютого 2016 р.

Як відомо, відкриття Хрещатика для руху авто у суботу та неділю стало головною темою минулих вихідних.

Увечері 12 лютого  Департамент транспортної інфраструктури повідомив у facebook, що з 13 лютого головну вилицю столиці більше не перекриватимуть під час вихідних і святкових днів. 

Багатьох користувачів соцмережі таке рішення обурило. Юзери запитували, на основі чого машини пускатимуть Хрещатиком навіть на вихідних, де відповідне розпорядження, чому перед цим не спитали думку громади.

У прес-службі Департаменту транспортної інфраструктури "Українську правду. Київ" запевнили, що розпорядження є, але назвати його номер чи зачитати, на основі чого прийняте рішення, не змогли і припустили, що документ оприлюднять 15 лютого.

Через добу Департамент транспортної інфраструктури видалив своє повідомлення про рух авто на Хрещатику у вихідні у facebook.

Кияни 14 лютого провели під КМДА акцію протесту проти відкриття автомобільного руху на Хрещатику у вихідні і святкові дні.

15 лютого Департамент транспортної інфраструктури КМДА називав помилковою інформацію про відкриття руху автотранспорту по вулиці Хрещатик у вихідні й святкові дні.

На запитання, чому Департамент просто видалив з соцмережі повідомлення, нічого не пояснив і не вибачився перед містянами, у прес-службі відзначили:

"Так видалили. Але якщо це була помилкова інформація, то чого її коментувати?".

Наразі Хрещатик пішохідний з 19:00 до 22:00 у суботу та з 10:00 до 22:00 – у неділю.

Активісти ж вимагають повернути обмеження автомобільного руху на вулиці Хрещатик від вулиці Богдана Хмельницького до вулиці Інститутської по суботах, неділях і у святкові дні з 10:00 до 22:00.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ