Більше хвої, зелена огорожа і доріжки для ролерів – як розвиватимуть парки Києва



Фото travel-mylife.ru

КО "Київзеленбуд" має намір збільшити кількість зелених насаджень у столиці, створити живу огорожу вздовж магістралей та по периметру парків, а також зробити парки комфортними для любителів активного відпочинку і людей з обмеженими можливостями.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив керівник зеленбуду Сергій Симонов.

За його словами, у планах на цей рік – висадити 90 тисяч штук дерев, збільшити кількість хвойних дерев у місті та провести капремонт близько 60 парків та скверів.

"Ми плануємо, провести капремонт близько 60 зелених зон, облаштувати систему поливу у парках і скверах, на озері Тельбін прокласти бігову доріжку, упорядкувати парк "Наталка" на Оболоні", - сказав він.

"Ми хочемо перетворити урочище "Наталка", яке сьогодні фактично чагарник, на справжній парк – облаштувати доріжки, лавки, смітники, висадити нові дерева, розбити клумби, прокласти систему автоматичного поливу", - пояснив Симонов.

Він відзначив, що система автоматичного поливу у парках – є завданням номер один на цей рік.

Фото vashpark.com

"Це питання економічно затратне. Ми коли облаштовуємо новий сквер, то облаштовуємо і систему автополиву, але воду для цього ми беремо у водоканалу. І оскільки це фінансується як питна вода, то для міста це дуже дорого. Тому ми в цьому році хочемо збудувати насосну станцію біля Дніпра, щоб забезпечити Оболонь, Русанівську набережну, Бажана та інші прилеглі об’єкти автоматичною системою поливу не питною водою, а водою, яка проходитиме лише технічну фільтрацію", - сказав Симонов.

Він запевнив, що система буде повстю автоматизованою: для її увімкнення та вимкнення не потрібен буде людський фактор – усе робитиме спеціальна програма.

"Оцей полив з машин, коли їде машина з водою і поливає парк, має відійти в минуле", - пояснив керівник зеленбуду.

Симонов відзначив, коли така система запрацює, і місто отримає можливість поливати парки і вулиці, то покращиться і екологічна ситуація у Києві, оскільки зросте вологість повітря – перестане сохнути листя на каштанах і липах, стане легше дихатися.

Також парки планують облаштувати доріжками для ролерів і скейтерів і зробити комфортними для людей з обмеженими можливостями.

 Фото КО "Київзеленбуд"

За словами головного зеленбудівця, загалом на всі заходи з озеленення на 2016 рік передбачено 20 мільйонів гривень.

"Роботи у нас дуже багато. Якщо ми бачитимемо, що у нас бюджет перевиконується, ми проситимемо депутатів і владу виділяти додаткові кошти, щоб робити київ красивим і зеленим", - підсумував Симонов.   

Як відомо, столичні парки планують обладнати камерами відеонагляду та тривожними кнопками.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ