200 тисяч тюльпанів, хризантеми і динозаври з дерев, або Квіткові виставки-2016



Фото vk.com

КО "Київзеленбуд" має намір провести 6 великих квіткових фестивалів на Співочому полі у 2016 році. Перший стартуватиме уже у квітні.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив керівник комунального об’єднання Сергій Симонов.

"У нас заплановані 6 великих квіткових фестивалів. Перший – виставка тюльпанів "Квітучі ріки" проходитиме з 15 квітня по 22 травня", - сказав він.

 Першою буде виставка тюльпанів. На Співочому полі висадіть близько 200 тисяч цих квіток. Фото poradu.pp.ua

Симонов відзначив, що попри проблеми з тендером, фестиваль відбудеться вчасно.

"У нас був проведений тендер. Виграла фірма з сумнівною репутацією. Ми ініціювали розрив цього тендера. І просили наші районні УЗНи за рахунок своїх господарських коштів закупити тюльпани у різних організацій. Ці закупівлі відбулися", - сказав керівник зеленбуду.

"Наступна виставка "Подорож у майбутнє: у ритмі міста" - з 10 червня по 10 липня, за нею виставка топіарного мистецтва "Фантастичні тварини. Парк юрського періоду" - з 15 по 31 липня", - сказав Симонов.

Влітку на киян та гостей міста чекатиму виставка топіарного мистецтва (красиво підстрижені дерева і кущі у вигляді різних фігур, тварин, композицій тощо). Фото 1dacha-sad.com 

Він відзначив, що наразі готового проекту чи попередніх ескізів робіт до цієї виставки немає, але запевнив, що киянам і гостям столиці вона сподобається.

"Це буде з лози. Будуть фігури динозаврів, але що конкретно – ми ще не знаємо. Дизайнери уже над цим працюють, хоча сьогодні ми більше зосереджені на вставці тюльпанів", - сказав директор зеленбуду.

"До дня Незалежності – з 19 серпня по 18 вересня – проходитиме 61-ша міська виставка квітів. З 7 по 30 жовтня запланована щорічна міська виставка хризантем. І остання – те, що ми в минулому році започаткували, а цього року хочемо повторити – це зимова вставка", - підсумував Симонов.

А восени - традиційна виставка хризантем. Фото na-do.ru

Він не зміг назвати загальну кількість квітів, які висадять на виставках, але відзначив, що на виставці тюльпанів лише на одну експозицію витратять 19-20 тисяч рослин.

"Тобто на 10 композицій від 10 районів буде задіяно близько 200 тисяч тюльпанів", - підсумував Симонов.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ