У Києві 10% будинків платять за опалення більше з тариф



Фото dpchas.com.ua

У січні близько тисячі столичних житлових будинків (10%) сплатили за опалення більше, ніж у середньому за тарифом.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба міської влади.

Він пояснив, що причина більших нарахувань – у низькому рівні енергоефективності будинків та низькій температурі у січні.  

"Ми зафіксували близько 1 тисячі будинків, де людям теплопостачальні організації (ПАТ "Київенерго" та ТОВ "Єврореконструкція") нарахували більше, ніж за тарифом. У той самий час решта будинків має значно нижчі обсяги нарахувань, зокрема, менші за тарифні. Це свідчить, що в зазначених багатоповерхівках треба першочергово здійснювати заходи термомодернізації", - сказав чиновник.

Він наголосив, що лише за умови якісного утеплення в подальшому можна зменшити обсяги теплової енергії, яка необхідна для обігріву будинку, і досягти комфортної температури у квартирах.

Пантелеєв додав, що для цих будинків, неефективних з точки зору споживання енергії, влада розробляє проекти термомодернізації спільного фінансування – коли частину коштів виділить місто, а частину мешканці.  

"Кошти, вкладені в енергозбереження, окуповуються за 3-5 опалювальних сезони", – підсумував заступник голови КМДА.

У КМДА нагадали, що минулого року мешканці 16 будинків "утеплилися", взявши участь у міському проекті "70% на 30%", де 70% заходів профінансувало місто. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ