Притулок для тварин у Бородянці обладнали відеокамерами



Фото КМДА

У притулку для тварин в селищі Бородянка встановили цілодобовий відеонагляд, який дозволить здійснювати контроль за роботою притулку.

Кожен охочий зможе відслідкувати якість утримання тварин на сайті відеонагляду, повідомляє сайт міської влади.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, по периметру приміщень притулку встановили 10 камер відеоспостереження і вивели їх на окремий сайт.

"Бюджетних коштів на їх придбання і встановлення не було витрачено, оскільки ми вбачаємо, що кошти бюджету йдуть на закупівлю продуктів харчування та медичних препаратів для тварин", - сказав чиновник.

Скриншот з сайту

Він закликав громадські організації підтримати цю ініціативу та допомогти у подальшій технічній підтримці забезпечення відеонагляду. Зокрема, у підтримці інтернет-трафіку та адміністрування сайту, який може стати платформою для ідей щодо покращення роботи притулку.

"У притулку є проблеми, які накопичувалися роками. Але поступово ситуація у притулку змінюється: наприкінці минулого року закуплено харчі (більше 15 тонн), яких вистачить до березня. На цей рік вже виділено понад 400 тисяч гривень на закупівлю чергової партії харчових продуктів", - сказав Пантелеєв.

 Скриншот з камери відеонагляду 

Також, за його словами, встановлено нові вольєри на відкритому повітрі для весняно-літнього періоду, завезено дрова та відремонтовано димовивідний трубопровід тощо.

 Песики чекають на господаря і дім. Фото КМДА

Наразі триває реорганізація роботи підприємства. Вона повинна скоротити неефективні витрати і більше коштів спрямувати на нагальні потреби.

Як відомо, у січні 2015 року столичні волонтери повідомили, що у "Притулку для тварин", що у Бородянці, помирають від голоду більше 100 собак. Вони також опублікували у соцмережі фото тварин, що більше схожі на скелети.

Після цього 11 січня притулок відвідав директор Департаменту з благоустрою Дмитро Білоцерковець. Він зазначив, що ситуація у КП "Притулок для тварин" погана, але не така критична, як намагались показати деякі волонтери.

12 січня притулок для тварин відвідав мер Києва Віталій Кличко. Після побаченого він звільнив директора КП "Притулок для тварин" Тараса Смурного.

У березні 2015 року Київрада реорганізувала комунальні підприємства "Центр ідентифікації тварин", "Притулок для тварин" та "Київську міську ветеринарну клініку для тварин" шляхом їх об'єднання в КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини".

У листопаді 2015 року у притулку для тварин заявили, що столична влада дала вказівку звільнити низку працівників притулку у Бородянці. 

Міська влада запевнила, що ініціює передачу комунального притулку для тварин у Бородняці громадським зоозахисним організаціям.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ