Пенітенціарна служба за будівництво СІЗО під Ірпенем і створення музею у СІЗО Києва



Фото ykrnews.com

Голова Державної пенітенціарної служби Володимир Палагнюк наголошує на необхідності будівництва нового слідчого ізолятора на території Київської області та створення музею в будівлі Лук'янівського СІЗО.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Я наполягав на тому, щоб будівництво слідчих ізоляторів почалось з Києва. У нас є 8 га землі в Коцюбинському, під Ірпенем, нам не треба ні в кого нічого просити. І не буде СІЗО в центрі міста, але буде і не так далеко від міста. Там можна звести європейський слідчий ізолятор", - сказав Палагнюк.

Водночас він наголосив, що для Києва та області одного СІЗО мало. При цьому старі корпуси СІЗО в аварійному стані і їх необхідно закрити.

"За великим рахунком, ми нові корпуси, жіночий, наприклад, який у належному стані, і корпус для неповнолітніх, який теж у належному стані, можемо використовувати для Києва. Для Київської області ми могли б збудувати СІЗО в Ірпені на базі існуючого там виправного центру... Просто, можливо, 2 старі корпуси Лук'янівського СІЗО не експлуатувати, нехай там музей зроблять", - сказав Палагнюк.

Палагнюк зазначив, що фінансування для цього проекту ще не виділено.

Наразі у Лук’янівському СІЗО утримується майже 2 тисячі людей.

Як відомо, Міністерство юстиції має намір виставити на продаж будівлю Лук'янівського слідчого ізолятора у Києві.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ