Депутати Коцюбинського заламали голові ради руки і кидалися на активістів



Депутат напав на тендітну жінку - селищну голову

Депутати від "Нових облич" Коцюбинської селищної ради на зсіданні ради нападали на журналістів та заламали руки селищній голові Олені Матюшиній.

Про це у блозі на "Українській правді. Київ" пише журналіст Ірина Федорів.

За її словами ганебні події відбулися на засіданні 9 лютого.

Змаламування рук, здирання одягу з активістів – було реакцією на вимогу голови надати документи щодо попередньої, тихцем проведеної групою депутатів сесії селищної ради, на якій депутати проголосували за приєднання Коцюбинського до Ірпеня.

"На тій сесії дерибанник Владислав Євстєфєєв, який, за словами прокурора, має в Біличанському лісі майже 100 ділянок, зачитав проект рішення зі свого телефону: приєднати селище Коцюбинське до Ірпеня. І без обговорень з громадою, без оприлюднених заздалегідь проектів рішень "Нові обличчя" радо підтримали дерибанну ідею потай від громади", - пише Федорів.

Коли селищна голова офіційно скликала на 9 лютого сесійне засідання, депутати від "Нових облич" почали наполягати, що їхнє таємне засідання є законним.   

"Коли Матюшина вимагала, щоб їй принесли відповідні документи, оголосила для цього перерву, то їй під час виступу на сцені депутат Назарук просто заламав руку й висмикнув мікрофон. Я після цього піднялася на сцену, щоб перепитати в депутатів, де ж відповідні документи …, та депутат просто здирав з мене куртку, напавши з-за спини ( на відео з 12 хвилини 20 секунд)", - написала Федорів.

Журналістів та активістів не підпускали до секретаря ради, а на активіста Євгена Мельничука напали депутат Ірпінської ради від "Нових облич" Олійник, який пізніше сам зізнався, що був напідпитку,  та депутат Лагода.

"Звісно, що за таких умов проводити сесійне засідання було неможливим, і ми пішли давати пояснення правоохоронцям, зателефонувавши на 102. Щоправда правоохоронці вирішили не опитувати на місці події депутатів", - написала Федорів.

Вона додала, що станом на середину лютого селищна рада Коцюбинського без регламенту, без сформованих комісій (окрім бюджетної), без затвердженого нового складу виконкому. А до селищної голови та виборців депутати застосовують фізичну силу.

"Як громадянин звертаюся публічно до Верховної Ради та голови комітету з питань місцевого самоврядування Сергія Власенка з вимогою розпустити Коцюбинську селищну раду, депутати якої порушують закон та дозволяють собі піднімати руки на виборців", - підсумувала Федорів.

Журналіст наголосила, що Коцюбинське – селище вкраплене в територію міста Києва. Але ліси, які оточують селище, не дають спокою дери банникам з Ірпеня, тому вони прагнуть за будь-яку ціну приєднати до себе селище, щоб мати можливість ділити і забудовувати ліс.

"Нові обличчя" – це партія Ірпінського міського голови Володимира Карплюка, який на всю країну уславився як власник 67 квартир.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ