У Кличка хочуть таємно призначити головного архітектора Києва?



Члени конкурсної комісії кажуть, що досі не отримали жодних документів від кандидатів на посаду головного архітектора Києва. А голова конкурсної комісії Олександр Спасибко на листи і дзвінки не відповідає

Столичні чиновники мають намір максимально непомітно для громади призначити головного архітектора Києва.

Таку думку у блозі на "Українській правді. Київ" висловила журналіст Наталка Соколенко.

Вона процитувала члена Конкурсної комісії на директора Департаменту містобудування Київської міської державної адміністрації – головного архітектора Києва Оксану Величко, за словами якої представники комісії досі не отримали жодних документів від кандидатів, хоча подача їх закінчилась ще 28 січня.

"28 січня претенденти завершили подачу документів. Ні я, ні хто інший з конкурсної комісії досі не отримали ні резюме кандидатів, ні їх бачення стратегії розвитку міста. Ні на листи, ні на телефонні дзвінки голова конкурсної комісії Олександр Спасибко не відповідає. Повна тиша", - заявила Величко.

Вона додала, що "у нікуди" також пішли пропозиції по критеріях відбору які написали небайдужі активісти з конкурсної комісії.

"За моїми даними, чиновники хочуть максимально уникнути публічності процесу призначення головного архітектора Києва. Але ж ми не дамо?", - написала Соколенко.

Вона відзначила, що ще не "все пропало".

"Шановні журналісти і активісти, приходьте 12 лютого о 13:00 на засідання Конкурсної комісії, що відбудеться у КМДА, на Хрещатику, 36", - закликала Соколенко.

За словами Величко, увечері 9 лютого члени комісії отримали лише перелік кандидатів, що подалися на посаду головного архітектора Києва.

У списку – 12 осіб: Ганна Бондар, Сергій Броневицький, Микола Віхарєв, Петро Декальчук, Сергій Казарянц, Георгій Куровський, Андрій Миргородський, Олена Олійник, Ігор Писарець, Ганна Полеха, Сергій Руденко, Олександр Сасик, Олександр Cвистунов та Юрій Скляренко. 

Як відомо, 30 вересня Кличко заявив про звільнення головного архітектора Києва – директора Департаменту містобудування й архітектури Сергія Целовальника та двох його заступників. Нового керівника Кличко обіцяв обрати на конкурсі.

Наразі виконуючою обв’язки головного архітектора столиці призначена Ганна Бондар, яка до того виконувала обв'язки заступника директора.

29 грудня Київська адміністрація оголосила конкурс на заміщення вакантної посади директора Департаменту містобудування та архітектури – головного архітектора Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ