8 партій вимагають призначити нову дату вибрів до райрад, але не пізніше квітня



Фото vlada.io

Вісім політичних партій вимагають у мера Києва та Київради звернутися до ЦВК для призначення нової дати виборів до райрад, але не пізніше квітня 2016 року.

Про це йдеться у в спільній політичній декларації  Об’єднання "Самопоміч", ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", "Демократичний альянс", "Громадянська позиція", "Республіка", "Сила Людей" та "УКРОП".

"Звернутися до Центральної виборчої комісії з вимогою відновити виборчий процес та призначити нову дату виборів до районних у місті Києві рад на дату не пізніше квітня 2016 року", - йдеться у документі.

Крім того, від Кличка та Київради вимагають: звернутися до президента щодо відновлення виборчого процесу у Києві, приєднатися до судового процесу в Окружному адмінсуді Києва та до судового процесу в Київському апеляційному адмінсуді щодо оскарження ухвали судді Огурцова про відтермінування виборів у районні ради.

Як відомо, 11 лютого під КМДА проходить мітинг за відновлення районних рад у Києві. 

23 липня Київрада прийняла рішення "Про управління районами міста Києва", за яким управління районами у Києві має здійснюватися районними радами.

Центральна виборча комісія призначила на 27 березня 2016 року вибори депутатів до районних рад Києва.

Початок виборчого процесу було оголошено на 6 лютого 2016 року.

27 січня Окружний адміністративний суд Києва призупинив вибори до райрад Києва. ЦВК подала апеляцію. Її розглянуть 11 лютого.

29 січня представники 7 політичних сил підписали спільне звернення до президента з проханням забезпечити проведення виборів у районні міські ради Києва 27 березня.

А також подали заяви до Генеральної прокуратури та до Національного антикорупційного бюро.

1 лютого представники демократичних політичних сил спільно подали документи про реєстрацію членів районних у місті Києві виборчих комісій до Центральної виборчої комісії.

3 лютого ЦВК завершила прийом подань щодо кандидатур до складу районних виборчих комісій на виборах до райрад Києва 27 березня.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва надав Центральній виборчій комісії роз’яснення рішення від 27 січня. За ним ЦВК заборонено формувати районні виборчі комісії для підготовки і проведення виборів до райрад Києва, призначених на 27 березня. 

Мер Києва Віталій Кличко не сказав чітко, чи підтримує відновлення райрад у Києві, чи ні. Він переконаний, що перш ніж говорити про райради – їх питання має бути врегульоване законодавчо - Верховною радою, а повноваження чітко визначені.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ