Кличко: кожен шостий виборець у Києві виявився обманутим



Фото з сайту Київради

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що під час минулих вибрів до Київради 18 округів Києва не отримали свого представника у міськради.

Про це він заявив на початку засідання Київради 11 лютого.

"Сьогодні ми маємо ситуацію, коли 18 округів Києва не мають свого представника у Київраді. Виходить, кожен шостий виборець був обманутий. Це проблема? Так, я вважаю, що це проблема", - сказав мер.

При цьому він не сказав чітко, чи підтримує відновлення райрад у Києві, чи ні.

Кличко переконаний, що перш ніж говорити про райради – їх питання має бути врегульоване законодавчо, а повноваження чітко визначені.

"Оскільки у Конституції про райради в містах не йдеться, тоді, можливо, парламент повинен ухвалити закон про районні ради в містах України: Києві, Дніпропетровську, Харкові, Львові. Щоб ми не придумували правила під кожні вибори і кожне місто", – сказав мер.

Мер підкреслив, що сьогодні питання полягає у тому, які  повноваження матимуть ці органи місцевого самоврядування.

"Щоб вони не дублювалися з повноваженнями Київради і щоб у нас не було хаосу в управлінні містом. Бо ми маємо 120 депутатів Київради. І до них може додатися ще понад 500 депутатів райрад! Тому треба чітко розуміти і прописати, чим саме займатимуться депутати райрад, які повноваження матимуть ради, яку відповідальність. І пояснити це людям", – зазначив Кличко.

Як відомо, під КМДА проходить мітинг за відновлення районних рад у Києві. 

23 липня Київрада прийняла рішення "Про управління районами міста Києва", за яким управління районами у Києві має здійснюватися районними радами.

Центральна виборча комісія призначила на 27 березня 2016 року вибори депутатів до районних рад Києва.

Початок виборчого процесу було оголошено на 6 лютого 2016 року.

27 січня Окружний адміністративний суд Києва призупинив вибори до райрад Києва. ЦВК подала апеляцію. Її розглянуть 11 лютого.

29 січня представники 7 політичних сил підписали спільне звернення до президента з проханням забезпечити проведення виборів у районні міські ради Києва 27 березня.

А також подали заяви до Генеральної прокуратури та до Національного антикорупційного бюро.

1 лютого представники демократичних політичних сил спільно подали документи про реєстрацію членів районних у місті Києві виборчих комісій до Центральної виборчої комісії.

3 лютого ЦВК завершила прийом подань щодо кандидатур до складу районних виборчих комісій на виборах до райрад Києва 27 березня.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва надав Центральній виборчій комісії роз’яснення рішення від 27 січня. За ним ЦВК заборонено формувати районні виборчі комісії для підготовки і проведення виборів до райрад Києва, призначених на 27 березня. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ