За розслідування загибелі підлітка від дій поліції взялась омбудсмен



Михайло Медведєв, що загинув 7 лютого. Йому було 17 років

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська почала розслідування загибелі підлітка під час нічної погоні за автомобілем порушників 7 лютого в Києві.

Про це повідомляє сайт омбудсмена.

"Відкрито провадження у справі про порушення прав і свобод людини за фактом смерті неповнолітнього внаслідок застосування працівниками поліції вогнепальної зброї при зупиненні автомобіля у місті Києві в ніч на 7 лютого", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що питань поновлення порушених прав загиблого неповнолітнього до омбудсмена звернулися також адвокати, які представляють інтереси батьків загиблого.

"У межах провадження проводяться заходи з метою встановлення обставин зазначених подій, оцінки правомірності дій працівників поліції, рівня професійної підготовки та професійної придатності працівників поліції, зокрема, при попередженні правопорушень та застосуванні вогнепальної зброї... а також оцінки ефективності розслідування наслідків зазначених подій", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає адекватними дії поліції при погоні за автомобілем порушників, один із яких був убитий у результаті стрілянини по транспортному засобі, повідомляють "Українські новини".

Як відомо, вночі 7 лютого київська патрульна поліція під час переслідування авто BMW, яке порушувало ПДР і їхало на високій швидкості, застрелила 17-річного хлопця, який у компанії трьох інших чоловіків перебував у BMW. 

Переслідування порушників тривало більше 30 хв.

Поліцейські неодноразово попереджали через гучномовець про відкриття вогню, після чого обстріляли автомобіль.

У результаті обстрілів було пробите колесо авто, один з порушників отримав смертельне поранення.   

Трьох інших молодих хлопців затримали, вони перебували у нетверезому стані.

24-річний Ростислав Храпачевський – водій BMW, що брав участь у нічній погоні зі стріляниною, визнав, що був п'яним за кермом чужого авто, але переконаний, що патрульні мали на меті не затримати порушників, а убити.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ