Чиста вода і пісок, патруль і візки для купання, або Як розвиватимуть пляжі Києва



Купальний сезон 2016 року має стати якісно іншим, ніж у попередні роки – з чистими пляжами і водою, рятувальними патрулями, умовами для людей з обмеженими можливостями та освітніми програмами для малюків.

Про це йдеться у концепції розвитку київських пляжів на 2016 рік КП "Плесо".

Автори документу відзначають, що стратегія міста буде направлена на збереження рекреаційних територій і зорієнтована на відповідність сучасним європейським та міжнародним стандартам.

А заходи, запропоновані КП "Плесо", стануть першим кроком до отримання європейської екологічної відзнаки пляжів "Блакитний прапор".

Так, у 2016 році планують:

1. впровадити моніторинг якості води за технологією Colilert-18,

2. провести капремонт пляжів,

3. розробити зонування зон відпочинку та уніфікацію елементів благоустрою,

4. проводити сучасне та якісне прибирання,

5. створити пляжний патруль-2016,

6. забезпечити умови для людей з порушеннями опорно-рухового апарату,

7. запровадити освітні програми для дітей.

Передбачається, що сучасна очистка води дозволить отримувати результати щодо забруднення вже через 18 годин після взяття проб (у 3 рази швидше за стандартні лабораторні методи).

 

Також КП "Плесо" планує збільшити кількість сезонних постів до 18, а кількість штатних рятувальників до 80-ти (майже вдвічі більше, ніж минулого року).

Крім того, рятувальники отримають навички роботи з інвалідами та дітьми.    

Для пляжів Гідропарку придбають візки для купання, облаштують доступ до води для людей з обмеженими можливостями. Для персоналу проводитимуть навчальні тренінги.

 

У 2016 році мають намір придбати спецтехніку для очистки піску на пляжах, що дозволить прибирати найбільший столичний пляж – Венецію – щоденно.

Частково оновити пісок обіцяють на 4 пляжах у Дніпровському та Оболонському районах Києва (Передмістна слобідка, Дитячий, Вербний, Наталка). На двох останніх облаштують ще й нові вбиральні.

"У 2016 році буде подовжено підтримку безкоштовної програми "Школа літнього плавання", в рамках якої професійні тренери навчають юних відвідувачів пляжу "Дитячий" плаванню та безпеці на воді", - підсумували у КП "Плесо".

 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ