На Сагайдачного та Шота Руставелі хочуть заборонити літні майданчики ресторанів



На Сагайдачного хочуть заборонити всі літні майданчики кафе і ресторанів. Фото nashkiev.ua

Київська влада має намір заборонити встановлення каркасних літніх чи всесезонних майданчиків ресторанів та кафе у центрі столиці.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець.

Наразі департамент підгодовував відповідне звернення до комісії КМДА щодо розміщення МАФів.

Спершу нововведення торкнеться вулиць Сагайдачного, Шота Руставелі, Хрещатика та Майдану Незалежності, оскільки саме на ці локації найбільше скаржаться мешканці.

"Наш департамент підготував звернення до комісії щодо розміщення малих архітектурних форм КМДА з наступною пропозицією: заборонити розміщення літніх і всесезонних майданчиків ресторанів на вулицях Сагайдачного та Шота Руставелі від 22 будинку до перетину з вулицею Лесі Українки. Чому цей відрізок? Бо там далі йде вже ширший тротуар", - сказав Білоцерковець.

Літні майданчики від кафе часто порушують правила розташування. Зокрема, не залишають 1,8 метра вільного тротуару. Фото nashkiev.ua 

"Також виходимо з пропозицією заборонити встановлення стаціонарних каркасних літніх майданчиків на Хрещатику та Майдані. Там можна буде ставити столи, стільці і  парасольки – як це робиться закордоном, коли на день столи виставляють, а на ніч забирають", - додав чиновник.

Водночас він додав, що на Сагайдачного і Шота Руставелі заборонять навіть виставляти столи і стільці.

Також комісії КМДА передадуть список усіх майданчиків ресторанів у 0,1,2 зонах.

"Ми повинні розуміти, що всі ці майданчики літні, які є сьогодні - їх близько 500 зараз і до 1500 тисячі влітку - вони всі незаконні. Насправді їх мали вже давно демонтувати їхні власники, але майданчики продовжують стояти. Багато рестораторів чекають, коли їм дадуть дозвіл на всесезонний майданчик. То ми пропонуємо комісії розглядати кожне таке звернення окремо. З’ясовувати, чи доцільно там ставити майданчик, чи в цьому випадку необхідно зробити більшим тротуар, ніж 1,8 метра", - сказав Білоцерковець.

 На Майдані і Хрещатику дозволять ставити виносні стільці і столи з парасольками, як закордоном. Лондон. Фото з facebook

Він не виключив, що таке рішення може вдарити по прибутку рестораторів, але це рішення сьогодні є необхідним, щоб врахувати потреби і пішоходів і тих, хто хоче випити кави в кафе.

На Хрещатику і Майдані хочуть заборонити пластикові стільці та столиці, а також брендовані меблі.

"Ми звертимося до ресторанів, щоб меблі були або дерев’яні, або ротангові. Хочу вірити, що ресторатори підійдуть до цього з розумінням і душею, і довкола кафе будуть гарні меблі", - пояснив чиновник.

За словами Білоцерковця до подачі цього звернення до комісії, він збиратиме зауваження у facebook.

"Я опублікував цю інформацію у соцмережі для того, щоб почути думку користувачів. Дискусія триватиме упродовж лютого", - додав він.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ