У школах Києва посилили контроль за здоров’ям дітей – КМДА



Фото 112.ua

Міська влада посилила медичний супровід у всіх школах Києва у зв’язку високою захворюваністю на грип та ГРВІ, що утримується у Києві.

Про це заявила заступник голови Київської адміністрації Ганна Старостенко під час візиту до спеціалізованої школи № 304 Святошинського району, повідомляє сайт міської влади.

За її словами, це дозволить не лише виявити хворобу в учнів або вчителів на ранній стадії, а й запобігти її поширенню у закладі.

"Після відновлення навчально-виховного процесу ми розпочали перевірки шкіл, щоб відслідкувати, як виконуються наші приписи щодо посиленого санітарного режиму, а також медичного супроводу.

На сьогодні у школах посилено контроль з боку медичних працівників, педагогічного колективу, у медпунктах наявний необхідний перелік першочергових ліків, усі класи провітрюються, а прибирання здійснюється дезінфікуючими засобами", – запевнила Старостенко.

Вона також підкреслила, що місто забезпечило наявність медичних працівників навіть у тих закладах, де відкриті вакансії.

Старостенко додала, що профілактичний карантин, що тривав 3 тижні, виявився ефективним.

"Саме завдяки своєчасному припиненню навчального процесу темпи захворюваності серед дітей значно сповільнилися. Сьогодні у школі, яку відвідують більше тисячі школярів, кількість відсутніх не перевищує 5% від загальної кількості", - підсумувала заступник голови КМДА.

Як відомо, станом на 8 лютого у столиці внаслідок ускладнень після грипу померло 46 людей.

3 лютого головний санлікар Києва повідомив "Українській правді. Київ", що захворюваність на грип та ГРВІ у столиці пішла на спад. 

Він відзначив, що до весни все ще стоятимуть високі показники захворюваності, але спалахів та епідемій уже не прогнозується.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ