Прокуратура перевірить дії патрульних, що стріляли по БМВ



Прокуратура Києва в рамках кримінального провадження перевірить правомірність дій працівників поліції під час переслідування автомобіля в ніч на 7 лютого, під час якого загинув 17-річний юнак.

Про це повідомляє сайт відомства.

Відзначається, що за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365 КК України (нанесення тілесних ушкоджень працівнику правоохоронного органу).

"На даний час у кримінальному провадженні проведено огляди місця події, у тому числі місця застосування зброї, вилучено записи з камер відеоспостереження, отримано свідчення співробітників патрульної поліції, які здійснювали переслідування вищевказаного автомобіля, свідків цієї пригоди, тощо", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що діям працівників поліції під час переслідування правопорушників "буде надана об’єктивна правова оцінка".

Як відомо, 7 лютого у Києві внаслідок нічного переслідування автомобіля-порушника ПДР, поліцейські застосували зброю, загинув 17-річний пасажир авто.

У Патрульній поліції пояснили, що правоохоронці відкрили вогонь по колесах машини, бо водій-порушник не реагував на заклик зупинитися, і авто становило загрозу для громадян. 

Також відзначили, що під час затримання машина порушників здійснила наїзд на одного з патрульних – поліцейський отримав поранення ноги.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ