СЕС рекомендує не вакцинувати дітей під час високої захворюваності на грип



Фото fortis.kharkov.ua

Головне управління Держсанепідслужби Києва рекомендує батькам та медичним установам не проводити планову вакцинацію дітей під час високої захворюваності на грип та ГРВІ.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив головний санлікар Києва Олег Рубан.

На прохання прокоментувати заяви батьків про заборону СЕС вакцинувати дітей у Києві, Рубан сказав:

"Це не заборона. Заборони немає. Але ми дійсно рекомендуємо батькам і медзакладам утриматися від планової вакцинації дітей. Це пов’язане з циркуляцією вірусу грипу, з високими показниками захворюваності на грип та ГРВІ".

Він додав, що це рекомендація ВООЗ, і вона була озвучена ще з початку епідемії.

"Це робиться, щоб не навантажувати вакциною організм дитини у цій ситуації, коли ми ще маємо велику кількість хворих, коли ходить вірус", - пояснив Рубан.

Він наголосив, що у будь-якому разі рішення про вакцинацію приймає лікар на основі медогляду дитини, якщо ж він відмовляє у вакцинації, то повинен мотивувати своє рішення.

"Я сподіваюся, що захворюваність і далі йтиме на спад. Ми щодня моніторимо ситуацію. Якщо по дітях буде подальше зниження захворювання, з наступного тижня ця рекомендація буде знята. І батьки зможуть продовжити вакцинацію", - сказав Рубан.

Він пояснив, що ревакцинацію можна проводити і пізніше визначеного графіку – вакцина буде дієвою, тому батькам нічого боятися.

Українська правда. Київ

PROMOTED

Когда иммунитет ослаблен, и вакцинация вашему малышу противопоказана, сироп Иммунофлазид для детей вам в помощь!  Он на растительной основе, без ароматизаторов, красителей и сахара. Врачи рекомендуют даже новорожденным.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ