8 партій подадуть до суду на ЦВК за бездіяльність щодо виборів у Києві



Фото 5.ua

8 партій звернуться до суду щодо бездіяльності Центральної виборчої комісії в організації перших виборів районних рад Києва, призначених на 27 березня.

Про це на брифінгу на 8 лютого заявив голова фракції партії "Об'єднання "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський, повідомляє прес-служба партії.

"Політичні сили передбачили цілу низку кроків і дій, які б забезпечили право киян на райради. Зокрема, кожна партія подасть позови до суду щодо бездіяльності ЦВК. Також 9 лютого о 16:30 відбудеться акція протесту біля Окружного адміністративного суду", - йдеться в повідомленні.

Серед тих, хто подаватиме до суду, – "Самопоміч", "УКРОП", "ВО "Батьківщина",  "ДемАльнс", ВО "Свобода", "Громадянська позиція", партія "Республіка", та "Сила людей".

Крім того, 11 лютого на засіданні Київради фракції "Самопомочі", "Батьківщини", "Свободи" та "Єдності" спільно звернуться до мера Києва і президента України з вимогою забезпечити право жителів Києва на вибори до райрад.

За словами Гусовського, вибори повинні відбутися, тому важливо,  щоб усі політичні сили об’єдналися заради забезпечення безперервності виборчого процесу. 

Як відомо, 23 липня Київрада прийняла рішення "Про управління районами міста Києва". 

Ним встановлено, що управління районами у Києві здійснюється районними радами.

Також цим рішенням депутати утворили Голосіївську, Дарницьку, Деснянську, Дніпровську, Оболонську, Печерську, Подільську, Святошинську, Солом’янську, Шевченківську районні ради.

У разі проведення виборів до районних рад Києва у столиці може додатково з’явитися від 462 до 474 нових депутатів.

Секретар Київради Володимир Прокопів переконаний, що сьогодні Київ не готовий до повернення районних рад.

Центральна виборча комісія призначила на 27 березня 2016 року вибори депутатів до районних рад Києва.

Початок виборчого процесу оголошено на 6 лютого 2016 року.

Комітет виборців України переконаний, що районні ради у містах – це пережиток радянської системи, і вибори до них непотрібні.

27 січня Окружний адміністративний суд Києва призупинив вибори до райрад Києва. ЦВК подала апеляцію. Її розглянуть 11 лютого.

29 січня представники 7 політичних сил підписали спільне звернення до президента з проханням забезпечити проведення виборів у районні міські ради Києва 27 березня.

А також подали заяви до Генеральної прокуратури та до Національного антикорупційного бюро.

1 лютого представники демократичних політичних сил спільно подали документи про реєстрацію членів районних у місті Києві виборчих комісій до Центральної виборчої комісії.

3 лютого ЦВК завершила прийом подань щодо кандидатур до складу районних виборчих комісій на виборах до райрад Києва 27 березня.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва надав Центральній виборчій комісії роз’яснення рішення від 27 січня. За ним ЦВК заборонено формувати районні виборчі комісії для підготовки і проведення виборів до райрад Києва, призначених на 27 березня.

Районні ради у столиці скасували у 2010 році.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ