У метро визнали, що не можуть здолати незаконні МАФи



Незаконні МАФи у метро створюють низку незручностей для пасажирів, а часто і загрожують їхньому життю. Фото з facebook метрополітену

КП "Київський метрополітен" складно боротися з незаконними малими архітектурними формами на його території.

Про це інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив начальник метрополітену Віктор Брагінський.

"Ситуація складна, тому що, на жаль, є недобросовісні орендарі. Після закінчення договорів, ми відключили їх від електроенергії, тому що відповідно до закону підстав для пролонгації їх діяльності не було. Однак торговці поставили акумулятори, лампочки і продовжують роботу поки справи розглядаються в судах", - сказав він.

Керівник підземки відзначив, що те, до чого подібна діяльність може призвести, кияни побачили на станції "Дружби народів", коли горів один з кіосків.

"Дуже сподіваємося, що розгляд справ у судах буде прискорено, тому що на сьогоднішній день від цих рішень може залежати життя пасажирів", - сказав Брагінський і закликав пасажирів не купувати товари у МАФах в метро, особливо продуктів харчування.

Як відомо, столичні мешканці підготували петицію знесення МАФів біля станцій метро і в підземних переходах Києва. Вона набрала необхідну кількість голосів і прийнята до розгляду Київрадою.

13 січня у вестибюлі станції "Дружби народів" через самовільне підключення до акумулятора сталася пожежа у МАФі. Тоді пасажирів евакуювали, а станція не працювала 2 години. Через пошкодження електрообладнання вийшов з ладу один з ескалаторів.

За даними Брагінського, в київській підземці зараз працюють 154 незаконні конструкції. Поки питання про їх знесення затягується в судах, підприємці монтують автономне освітлення та інше обладнання, що призводить до надзвичайних ситуацій.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ