Селищний голова украла при купівлі трактора 60 тисяч гривень



Фото ua-reporter.com

Стосовно екс-голови одного з селищ Бородянського району розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Як повідомляє сайт Прокуратури Київщини.

Відзначається, що чиновниця придбала сільгосптехніку за завищеною ціною, чим завдала місцевому бюджету збитків на суму близько 60 тисяч гривень.  

"Встановлено, що вказана особа, перебуваючи на посаді селищного голови, в порушення вимог законодавства щодо проведення відкритих торгів, у 2013 році уклала договори купівлі-продажу трактора та установки екскаватора загальною вартістю 150 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

Однак, наголошується, що згідно з висновком експерта судової автотоварознавчої експертизи, справжня вартість екскаватора складає близько 90 тисяч гривень.

"Таким чином, в результаті неналежного виконання своїх службових обов’язків, безпідставно з місцевого бюджету на рахунок юридичної особи були перераховані кошти в розмірі більше 59 тисяч гривень, чим заподіяна істотна шкода державним інтересам", - йдеться в повідомленні.

Зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ