Епідемія грипу у Києві пішла на спад – СЕС



Фото ukr.media

Захворюваність на грип та ГРВІ у столиці пішла на спад.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив головний санітарний лікар столиці Олег Рубан. 

"На сьогодні ситуація покращилася. Захворювання іде на спад. Ситуація по дітях стабільна завдяки вжитим превентивним заходам. І ми також маємо стабілізацію ситуації по дорослих – захворюваність знизилась на 16%", - сказав він.

Рубан додав, що ситуацію з захворюванням на грип будуть моніторити до ранку п’ятниці, 5 лютого.

"Якщо така ж тенденція до зниження спостерігатиметься далі, то ми відмінятимемо оці заходи боротьби з грипом, які запроваджували (масковий режим, частіше вологе прибирання і провітрювання, зупинення навчального процесу в освітніх закладах тощо – ред.)", - сказав керівник СЕС.

Він наголосив, що пік захворювання вже минув.

"У лютому, дякувати Богу, у нас немає жертв грипу. Превентивні заходи, які вживалися, допомогли подолати недугу", - сказав Рубан.

Нових спалахів грипу він не прогнозує.

"У нас уже достатньо велика кількість людей перехворіла грипом А, який є досить агресивним. До весни все ще стоятимуть високі показники захворюваності – так завжди, коли циркулює пандемічний грип, – але вони не критичні. Спалахів та епідемій уже не прогнозується", - підсумував Рубан.

Як відомо, 31 січня у столицю прийшла епідемія грипу. Епідпоріг було перевищено на 12,8 %. СЕС рекомендувала закрити дитсадки і ВНЗ.

Станом на кінець січня у Києві від ускладнень після грипу померло 33 людини

У Київській області оголосили надзвичайну ситуацію у зв'язку з поширенням захворювань на грип та ГРВІ.

Українська правда. Київ

PROMOTED

Чтобы эпидемия гриппа "не накрыла" с головой, защитите себя заблаговременно. Иммунофлазид на травяной основе укрепляет иммунитет, не имеет противопоказаний и побочных эффектов. Его рекомендуют даже малышам и кормящим мамам.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ