Рятувальники закликають громадян не виходити на тонкий лід



Фото kryshtopa.livejournal.com

Столичні рятувальники закликають громадян дотримуватися елементарних правил безпеки і не виходити на тонку кригу, щоб уберегтися від нещасних випадків.

Про це повідомляє сайт Головного управляння Держслужби з надзвичайних ситуацій Києва.

За дами ДСНС, з початку січня рятувальниками зафіксовано вже 21 випадок загибелі людей на водоймах України, з яких 2 дітей.

Закликають не виходити на лід і у КП "Плесо".  

"У разі виникнення непередбачуваної ситуації.. не збирайтеся на кризі групами, не підходьте один до одного ближче ніж на 3 м. Відстань між лунками риболовів має бути мінімум 5-6 метрів, не можна робити навколо себе відразу кілька лунок", - наголошують у КП.

Також закликають у жодному різі не виходити на лід ввечері або вночі, під час туману, дощу чи хуртовини, не виходити на кригу поодинці, водночас варто ходити по вже прокладеній стежці, не відходити далеко від берега.

"Ні в якому разі не можна перевіряти міцність криги ударом ноги, зробіть це за допомогою палиці, не наближайтеся до темних плям – ділянок, де крига неміцна, є виступаюча вода та до місць, де у кригу вмерзли корчі, водорості, гілочки, друзки, бульбашки тощо, де лід не є міцним", -  наголошують у "Плесі".

"Якщо з лунки вода починає бити фонтаном, необхідно негайно залишити це місце", - підсумували у комунальному підприємстві.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ