Садибу Міхельсона хочуть забудувати готелем – депутат



Фото zabroshennye.livejournal.com

На землі під пам’яткою архітектури – садибою Міхельсона – хочуть звести готельно-офісний комплекс.

Про це заявила депутат фракції "Об’єднання "Самопоміч" у Київраді Ольга Балицька, повідомляє прес-служба фракції.

"В інтернет-просторі з’явилася  інформація про продаж землі під цією будівлею. Вказується, що земельна ділянка продається разом з архітектурним проектом під будівництво на ній готельно-офісного комплексу", - зазначила депутат.

Балицька наголосила, що особи, у власності яких перебуває садиба, вже тривалий час не слідкують за її станом та не проводять жодних відновлювальних ремонтів або реконструкції.

 

"Будинок в центрі Києва по на вулиці Пушкінській, 35-А, 35-Б, 37-А, 37-Б знаходиться в занедбаному стані. Фасадна частина обсипається, внутрішньобудинкові сполучення зруйновані, деякі поверхи знищені або вщент понівечені, покрівля постійно протікає. Це провокує  ще більше гниття дерев'яного перекриття, а сходові клітини або непридатні для використання, або аварійні, або відсутні взагалі", - сказала депутат.

 

Вона додала, що все це не тільки спотворює архітектурне обличчя Києва, а ще й є небезпечним для життя та здоров’я киян.

 

Як відомо, садиба з флігелями видатного киянина Фрідріха Густавовича Міхельсона Пушкінській, 35-А, 35-Б, 37-А, 37-Б була збудована у 1899 році.

Ансамбль з чотирьох будинків (два триповерхові фасадних будівлі та два флігелі) виконаний у ренесансно-барочному стилі.

За даними Департаменту комунальної власності Києва наразі у провадженні суду знаходиться справа про повернення садиби до комунальної власності територіальної громади Києва.

Старовинну садибу, а разом з нею і дитячий садок, розташований на її території рішенням райради у 2011 році передали на баланс товариству "Д.И.Б.".

У 2004 році Київрада передала в оренду тій же компанії 1,5 га землі на вулиці Пушкінській, 33-а – 37-б під будівництво багатофункціонального комплексу.

Садок і садибу забудовнику дозволили знести, але натомість зобов’язали побудувати дитсадок на вулиці Червоноармійській. Але його у підсумку так і не побудували.

Спочатку приміщення дитячого садка компанія здавала в оренду, але потім вирішила знести.  

Однак місцеві жителі вийшли прости екскаваторів і спортивних молодиків.  

У листопаді 2007 Київрада повернула садок в у власність міста, що забудовник оскаржив у суді.

У 2009 році компанія "Д.И.Б.", за даними "Вечірнього Києва", перепродала будівлі двом "своїм" компаніям: дитсадок –  ТОВ "Лаки Трейдер", а садибу – ТОВ "Будинок на Пушкінській".

За даними порталу "КиевВласть", на даний момент власником садиби є девелоперська компанія "НЕСТ".

Суди щодо садиби тривають досі. 

Фото zabroshennye.livejournal.com

Українська прада. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ