7 політсил просять президента забезпечити проведення виборів до райрад у Києві



Фото newsradio.com.ua

Партії "ВО "Свобода", "Самопоміч", "ВО "Батьківщина", ПП "УКРОП", "Демократичний Альянс", "Сила людей" та "Громадська позиція" просять президента Петра Порошенка забезпечити проведення виборів у районні міські ради Києва 27 березня.

Про це йдеться у відкритому листі політичних сил до глави держави.

"Закликаємо вас, пане президенте, вжити негайних заходів та не допустити подальших спроб зірвати виборчий процес …забезпечити право громадян України обирати органи місцевого самоврядування в місті Києві", - йдеться у зверненні.

Підписант нагадують, що 27 березня мають відбутися вибори до районних у місті Києві рад.

"Таке рішення ухвалила Київська міська рада, реалізуючи принцип децентралізації. Районні ради – це осередки самоврядування в районах столиці, що дозволять киянам самостійно вирішувати повсякденні територіальні проблеми районів та управляти майном і бюджетом своєї громади", - йдеться у зверненні.

Підписанти переконані, що намагання окремих політичних сил зупинити виборчий процес через посередництво судів не мають жодних правових наслідків і не можуть вплинути на хід виборчого процесу.

Наголошується, що вибори відбудуться виключно за умови виконання всіх виборчих процедур вчасно. А повноваженнями з підготовки і проведення виборів депутатів місцевих рад наділена Центральна виборча комісія.

Як відомо, 23 липня Київрада прийняла рішення "Про управління районами міста Києва".

Ним встановлено, що управління районами у Києві здійснюється районними радами. Також цим рішенням депутати утворили Голосіївську, Дарницьку, Деснянську, Дніпровську, Оболонську, Печерську, Подільську, Святошинську, Солом’янську, Шевченківську районні ради.

У разі проведення виборів до районних рад Києва у столиці може додатково з’явитися від 462 до 474 нових депутатів.

Секретар Київради Володимир Прокопів переконаний, що сьогодні Київ не готовий до повернення районних рад.

Центральна виборча комісія призначила на 27 березня 2016 року вибори депутатів до районних рад Києва.

Початок виборчого процесу оголошено на 6 лютого 2016 року.

Комітет виборців України переконаний, що районні ради у містах – це пережиток радянської системи, і вибори до них непотрібні.

27 січня Окружний адміністративний суд Києва призупинив вибори до райрад Києва. ЦВК мала намір подати апеляцію.

Районні ради у столиці скасували у 2010 році.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ