Суд призупинив вибори до райрад Києва. ЦВК подає апеляцію



Фото segodnya.ua

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Центральній виборчій комісії здійснювати будь-які дії щодо перших виборів районних рад Києва, призначених на 27 березня.

Про це у facebook повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Він відзначив, що громадська організація під назвою "Наждак", "зареєстрована в одній з квартир будинку на Борщагівці", подала адміністративний позов до Окружного адмінсуду Києві на постанову ЦВК від 25 грудня про призначення виборів до райрад у Києві. 

Також до суду надійшло клопотання про накладення заборони на вчинення ЦВК будь-яких дій щодо виборчого процесу з перших виборів депутатів районних рад у Києві.

"27 січня на підготовчому засіданні одноособовою ухвалою судді Огурцова клопотання позивача щодо забезпечення позову у виборчому процесі задоволено в повному обсязі (!), тобто ЦВК заборонено вчиняти будь-які дії щодо перших виборів депутатів районних у місті Києві рад аж до набрання чинності постановою суду за результатами розгляду позову", - написав Магера.

Окружний адмін суд Києва скасував вибори до районних у Києві рад на 27 березня.Таким чином забезпечивши позов якоїсь гр...

Опубліковано Леонідом Ємцем 27 січня 2016 р.

Наступне засідання суду призначено на 9 лютого.

Як пояснив Магера, тоді закінчаться усі терміни для подання кандидатур до складу районних у Києві виборчих комісій і формування нового складу цих твк Центральною виборчою комісією.

Наступне засідання буде також підготовчим.

"Судді Огурцову нема куди поспішати... І нарешті клопотання ЦВК щодо залучення Київської міської ради як третьої особи у процесі було відхилене... Звісно, "незалежним і безстороннім" суддею Огурцовим", - написав Магера.

Він відзначив, що сьогодні ЦВК залишається лише один варіант – подавати апеляційну скаргу на ухвалу судді Огурцова, яка має "всі ознаки незаконності".

"Апеляція буде мною підписана і подана до суду апеляційної інстанції уже 28 січня 2016 року. Рішення Київського апеляційного адміністративного суду на згадану ухвалу Огурцова буде остаточним. На жаль чи на щастя", - написав Магера.

Він висловив думку, що "політики явно загрались і перестали відчувати землю під ногами". 

Сьогодні в мене було багато дзвінків. Як від друзів, так і від незнайомих людей. І практично усіх цікавило одне: чи прав...

Опубліковано Andriy Magera 27 січня 2016 р.

Як повідомив депутат Київради від "Самопомочі" Сергій Гусовський, з позовами про скасування виборів до райрад у Києві долучилися народні депутати України Сергій Рудик та Євген Рибчинський.

"Через відсутність одного з позивачів (Є. Рибчинського) суд не закрив попереднє провадження і зробив перерву до 09 лютого 2016 року. Ухвала набула "законної" сили з моменту оголошення, хоча і підлягає оскарженню", - напсиав Гусовський у facebook.

Шановні кияни.Шановні громадяни України. Вчора, 27 січня 2016 р., суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Огу...

Опубліковано Сергієм Гусовським 27 січня 2016 р.

Як відомо, Центральна виборча комісія призначила на 27 березня 2016 року вибори депутатів до районних рад Києва.

Початок виборчого процесу оголошено на 6 лютого 2016 року.

Як відомо, 23 липня Київрада прийняла рішення "Про управління районами міста Києва".

Ним встановлено, що управління районами у Києві здійснюється районними радами. Також цим рішенням депутати утворили Голосіївську, Дарницьку, Деснянську, Дніпровську, Оболонську, Печерську, Подільську, Святошинську, Солом’янську, Шевченківську районні ради.

Секретар Київради Володимир Прокопів переконаний, що сьогодні Київ не готовий до повернення районних рад.

Районні ради у столиці скасували у 2010 році.

Комітет виборців України переконаний, що районні ради у містах – це пережиток радянської системи, і вибори до них непотрібні.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ