У Києві під час демонтажу МАФа влаштували стрілянину



Фото neva.today

У столиці під час демонтажу кіоску поблизу станції метро "Лісова" стріляли.

Про це повідомляє сайт Головного управління Нацполіції Києва.

"У чергову частину звернувся заявник і повідомив про те, що поблизу станції метро "Лісова" перебувають приблизно 30 чоловіків у масках і чути постріли", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці, що приїхали на виклик, встановили, що конфлікт виник між підприємцями та представниками КП "Київблагоустрій", які проводили демонтаж кіосків.

"Жодних заявок щодо забезпечення правопорядку під час цих робіт до органів Національної поліції Києва не надходило", - наголосили у поліції.

За словами очевидців, під час конфлікту дійсно пролунав постріл. Ніхто із присутніх не постраждав.

"З ініціативи працівників поліції підприємці створили робочу групу, яка встановлюватиме законність демонтажу зазначених МАФів на рівні керівництва департаменту благоустрою Київської адміністрації", - йдеться в повідомленні.

Відомості про цей факт внесено до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Деснянського управління поліції.  

Як відомо, це не перший випадок, коли власники незаконних кіосків чи реклами нападають на комунальників під час демонтажу.

Так, 21 січня у Святошинському районі під час демонтажу незаконної вивіски з магазину, власник приміщення влаштував стрілянину.

Також 21 січня невідомі побили водія евакуатора, який вивозив на штрафмайданчик незаконну кавамашину.

3 грудня 2015 року власники автокав’ярень жорстоко побили трьох комунальників, які демонтували кавовий причеп "равлик".

19 листопада екс-депутат Київської міської ради від "Блоку Черновецького" Олексій Самохін відкрив стрільбу з травматичного пістолета під час конфлікту з працівниками КП "Київблагоустрій", які демонтували незаконну споруду.

9 вересня у Святошинському районі під час демонтажу МАФа його власник відкрив стрілянину. 

Наприкінці серпня минулого року на Святошиніі при спробі адміністрації прибрати МАФи біля станцій метро "Святошин" та "Житомирська" сталася бійка зі стріляниною.

Столичні власники МАФів не раз протестували проти демонтажу їхніх кіосків: вони перекривали вулиці, погрожували комунальникам і обіцяли знищувати комунальну техніку, яка проводить демонтажі.

Так, вночі 25 червня невідомі спалили евакуатор на Троєщині.

Мер Києва Віталій Кличко закликав міліцію притягти до відповідальності людей, які "кришують" незаконну діяльність МАФів, перешкоджають демонтажу та знищують комунальне майно.

Також мер звернувся до керівництва міліції з проханням звільнити правоохоронців, які  бездіяли при демонтажу МАФів. 

Кличко сподівався, що нова поліція допоможе йому навести лад з незаконними МАФами.

За словами директора Департаменту благоустрою Києва Дмитра Білоцерковця, в Києві більше 13 тисяч МАФів працюють нелегально і контролюються близько 20 людьми – "прокурорами, міліціонерами, чиновниками епохи Януковича".

Мер Києва Віталій Кличко під час передвиборчої кампанії та під час головування у Київській адміністрації з червня 2014 року неодноразово обіцяв очистити Київ від незаконних МАФів.

Однак за 1 рік і 7 місяців зробити це йому не вдалося.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ