СБУ просить забудовника призупинити скандальне будівництво на Потєхіна



Фото fundament.ua

Служба безпеки України просить забудовника багатоповерхового будинку по вулиці Потєхіна, 9 в Голосіївському районі Києві призупинити роботи через соціальну напругу.

Про це у facebook повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

"Через соціальну напругу, яка виникла у зв’язку з будівництвом по вулиці Потєхіна, 9 у Голосіївському районі міста Києва, СБ України звернулась до забудовника з пропозицією призупинити роботи", - написала вона.

Гітлянська наголосила, що СБУ йде на такий крок, "незважаючи на те, що сотні учасників антитерористичної операції, для яких будується житло, чекають на нього".

"Разом з тим, для нас є важливим врахування інтересів усіх громадян України. Тому ми закликаємо противників будівництва до конструктивного та відкритого діалогу, а не вдаватися лише до протестних та піар-акцій навколо забудови території військової частини", - додала речник СБУ.

При цьому звернула увагу, що Служба безпеки не має правових підстав ініціативно зупинити будівництво.

Через соціальну напругу, яка виникла у зв’язку з будівництвом по вулиці Потєхіна, 9 у Голосіївському районі міста Києва...

Опубліковано Гітлянською Оленою 27 січня 2016 р.

"Зведення житлових будинків за вказаною адресою здійснюється на підставі розробленої містобудівної документації та дозволу на виконання будівельних робіт № ІУ 115153300647 від 26.11.2015 року, виданого Державною архітектурно-будівельною інспекцією України, у встановленому законодавством порядку", - запевнила Гітлянська.

Вона також нагадала, що, згідно з законом, землі оборони можуть використовуватися для будівництва об’єктів соціально-культурного призначення, житла для військовослужбовців та членів їхніх сімей, а також соціального та доступного житла без зміни їх цільового призначення.

Як повідомлялося, громада Голосіївського району три тижні поспіль блокує будівництво ЖК "Берген" на вулиці Потєхіна, 9, яке ведеться упритул до нацпарку. Звести планують тринадцять 22-поверхівок.

 

За даними журналістів, Служба безпеки отримає лише 327 квартир для АТОвців з 3269, а решта підуть на продаж.

На сайті Київради створено відповідну петицію з вимогою ввести мораторій на забудову території, прилеглої до меж Нацпарку Голосіївський.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ