У Києві вчитель змушувала першокласників битися головою об дошку. Аудіо



Фото reporter.com.ua

У столичній школі №15 розгорівся скандал – класний керівник 1 класу знущалася над дітьми, усіляко їх принижувала та змушувала головою битися об дошку.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на батька учня Олександра Каплюка.

"Ми вшили в пенал нашої дитини старенький диктофон і, по поверненню зі школи, були настільки шоковані почутим, що вже наступного дня придбали новий диктофон з чутливим мікрофоном. Почуте на уроках для нас було повним кошмаром! Постійні приниження дітей, агресивна і груба манера вести урок. Ми з болем у серці відправляли дитину в школу і збирали записи садо-уроків", – розповіли батьки 6-річного Володі.

Шкільні уроки почали записувати усередині січня.

Кілька днів батьки записували і слухали, що відбувається у класі, а після – продемонстрували запис адміністрації школи та іншим батькам.

Аудіозапис показав, що учитель Юлія Демиденко не просто підвищує голос на дітей, а й пропонує 6-річним діткам битися головами об шкільну дошку з розбігу, і навіть виганяє учня з класу через те, що його батько занадто часто відвідує школу.

Педагог вищої категорії, яким є Демиденко, називала дітей "несамовитими, з зоопарку", а їх поведінку "дурнуватою".

"Сказано не заходить в клас, в кабінет. Не підніматься батькам. Нє, він піднімається – твій татко. Заборона всім батькам. Сам зібрався і пішов вниз!", - кричала вчитель на учня.

"Головою з розбігу – в стінку! І не зупиняйся. Хочеться постукати? Ось так! І ніяк по-іншому… З розбігу головою об дошку, як хотів постукать. Головою! Може, якусь іноземну мову хоч вивчиш", - додавала класний керівник.

Як з’ясувала "Сегодня", 45-річна Юлія Д. прийшла працювати вчителем молодших класів до школи №15 чотири роки тому.

За словами директора школи Тетяни Чухно, сумнівів щодо педагога з вищою категорією, великим стажем роботи і званням старший учитель не виникло. На "відкритих" уроках при директорі і завучах вчителька вела себе відмінно.

"Коли з'явився цей запис – мені початку вистачило. Я сказала, що вчитель таке говорити 6-річним дітям не може. Ми годину з нею говорили, і я сказала відверто, це вже не поведінка вчителя", – обурилась директор.

Сама Юлія Д. відразу після розмови з директором пішла на лікарняний і досі в школі не з'являлася.

Видання відзначає, що як тільки вона "видужає", з нею проведуть бесіду в управлінні освіти. Директор пообіцяла свою співробітницю звільнити.

"Вона буде звільнена. Вона не може працювати з дітьми, якщо так поводиться", – запевнила Чухно.

Начальник управління освіти у Голосіївському районі Галина Полторак слова директора підтвердила. І зазначила: як тільки педагог вийде з лікарняного, спеціальна комісія проведе бесіду, після чого будуть вжиті необхідні заходи.

Тим часом батьки розділились на два табори. Одні, попри запис, до першого шкільного вчителя своєї дитини претензій не мають і вимагають залишити її в спокої.

Інші вимагають замінити педагога. Вони заявляють про психічну травму малюків і навіть збираються скаржитися до Міністерства освіти, а також писати заяву в поліцію.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ