Кличко визнав, що результатів боротьби з корупцією у Києві немає



Фото прес-служби мера

Мер Києва Віталій Кличко визнає, що результатів боротьби з корупцією у Києві немає, оскільки жоден правопорушник з тих, хто розбазарював бюджетні кошти, досі не покараний.

Про це він сказав під час Координаційної наради керівників правоохоронних органів столиці 26 січня, повідомляє прес-служба політика.

Він зазначив, що станом на середину січня за матеріалами аудитів, проведених КМДА, порушено 82 кримінальних провадження на загальну суму втрат 396 мільйонів гривень.

Підготовлено 12 повідомлень про підозру, 4 осіб оголошено в розшук, по 5-ти кримінальних провадженнях обвинувальні акти передані до суду, закрито 5 кримінальних проваджень.

"Я звертаюсь до прокуратури і хочу підкреслити: жоден правопорушник з тих, хто розбазарював бюджетні кошти, досі не покараний!" - підкреслив Кличко.

Мер столиці додав, що правоохоронці також не захищають комунальників Києва під час демонтажу незаконних МАФів, реклами чи будівництв.

"Складно уявити, щоб в цивілізованій країні якісь молодики зупинили евакуатор із демонтованою кавомашиною, побили водія, кавомашину забрали, і ніхто за це не поніс покарання", - зазначив Кличко.

Кличко також підкреслив, що патрульна поліція столиці не бореться з паркуванням на узбіччях і тротуарах.

"Скільки ми провели нарад, зустрічей з патрульною поліцією?  Авто як стояли у непризначених для цього місцях, так в основному і стоять", - сказав мер Києва.

Він закликав правоохоронців не створювати ілюзію роботи і змін, а робити конкретні справи.

"Люди сьогодні чекають результатів, які вони відчують, і які реально впливатимуть на їх життя. Без більш ефективної координації наших зусиль вирішити проблеми міста нам буде складно", - підкреслив Кличко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ