Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/56a740ce40cc4/
Українська правда
Київ

Переселенці, що мешкають у гуртожитку Мінюсту, уже 10 днів без світла через борги

26.01.2016  10:47


Фото majorua.livejournal.com

Гуртожиток Центру підвищення кваліфікації керівних працівників та спеціалістів промисловості, де мешкають переселенці, уже 10 днів залишається без електропостачання.

Як повідомили у ПАТ "Київенерго", світло у гуртожитку на вулиці Кустанайській, 6 відрізали ще 18 січня через борг у 52 тисячі гривень.

Крім того, борг за теплопостачання гуртожитку перевищив 166 тисяч гривень (але за законом відключити тепло взимку неможливо – ред.).

У "Київенерго" запевнили, що відновлять електропостачання після врегулювання договірних відносин з балансоутримувачем та надання гарантій оплати енергопостачання.

"Компанія готова до переговорів і вирішення питання електрозабезпечення гуртожитку з балансоутримувачем та іншими державними органами влади, які візьмуть відповідальність за перебування там сімей переселенців із зони АТО", – зазначив комерційний директор ПАТ "Київенерго" Євген Бушма.

Він наголосив, що компанія не має прямих договірних відносин з мешканцями цього гуртожитку. Його електропостачання здійснювалося на підставі договору з балансоутримувачем цього будинку – Державним закладом післядипломної освіти "Центр підвищення кваліфікації керівних працівників та спеціалістів промисловості".

За умовами цього договору всі розрахунки за спожиту електроенергію також відбувалися лише з ДЗПО.

"Київенерго" закликає балансоутримувача та органи державної влади до "конструктивного діалогу з врегулювання заборгованості, яка призвела до відімкнення електроенергії 18 січня".

Як відомо, гуртожиток по вулиці Кустанайській, 6 знаходиться на балансі Міністерства юстиції.

Наразі там мешкають близько 30 родин з Донбасу. Ще влітку 2014 року між переселенцями й адміністрацією виник цивільно-правовий спір щодо вартості оплати за користування кімнатою гуртожитку – мовляв у вартість були включені комунальні борги минулих років.

Переселенців просили виселитися з гуртожитку до 10 січня, а 18 січня у гуртожитку відрізали світло.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.