Переселенці, що мешкають у гуртожитку Мінюсту, уже 10 днів без світла через борги



Фото majorua.livejournal.com

Гуртожиток Центру підвищення кваліфікації керівних працівників та спеціалістів промисловості, де мешкають переселенці, уже 10 днів залишається без електропостачання.

Як повідомили у ПАТ "Київенерго", світло у гуртожитку на вулиці Кустанайській, 6 відрізали ще 18 січня через борг у 52 тисячі гривень.

Крім того, борг за теплопостачання гуртожитку перевищив 166 тисяч гривень (але за законом відключити тепло взимку неможливо – ред.).

У "Київенерго" запевнили, що відновлять електропостачання після врегулювання договірних відносин з балансоутримувачем та надання гарантій оплати енергопостачання.

"Компанія готова до переговорів і вирішення питання електрозабезпечення гуртожитку з балансоутримувачем та іншими державними органами влади, які візьмуть відповідальність за перебування там сімей переселенців із зони АТО", – зазначив комерційний директор ПАТ "Київенерго" Євген Бушма.

Він наголосив, що компанія не має прямих договірних відносин з мешканцями цього гуртожитку. Його електропостачання здійснювалося на підставі договору з балансоутримувачем цього будинку – Державним закладом післядипломної освіти "Центр підвищення кваліфікації керівних працівників та спеціалістів промисловості".

За умовами цього договору всі розрахунки за спожиту електроенергію також відбувалися лише з ДЗПО.

"Київенерго" закликає балансоутримувача та органи державної влади до "конструктивного діалогу з врегулювання заборгованості, яка призвела до відімкнення електроенергії 18 січня".

Як відомо, гуртожиток по вулиці Кустанайській, 6 знаходиться на балансі Міністерства юстиції.

Наразі там мешкають близько 30 родин з Донбасу. Ще влітку 2014 року між переселенцями й адміністрацією виник цивільно-правовий спір щодо вартості оплати за користування кімнатою гуртожитку – мовляв у вартість були включені комунальні борги минулих років.

Переселенців просили виселитися з гуртожитку до 10 січня, а 18 січня у гуртожитку відрізали світло.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ