Борг столиці за тепло сягнув 2 мільярдів – Київенерго



Фото vnews.agency

Станом на 1 січня заборгованість споживачів Києва за використану у 2015 році теплову енергію перевищила 1,9 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Київенерго".

"Найбільш критична ситуація з розрахунками за тепло, опалення та гарячу воду спостерігається у споживачів Шевченківського (416,6 мільйона гривень), Голосіївського (240,9 мільйона гривень) та Печерського районів (227,7 мільйона гривень)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що борги населення у 2015 році зросли на 342,6 мільйона, інших споживачів – на 88,1 мільйона гривень.

Сумарна заборгованість населення за тепло і гарячу воду склала 678,3 мільйона гривень (за опалення 545 мільйонів, за гарячу воду – 133 мільйони гривень).

Стан розрахунків населення за опалення та гарячу воду на 1 січня. Інфографіка "Київенерго"

"Найбільші борги перед компанією за надані послуги з опалення та постачання гарячої води мають мешканці Шевченківського району – 759,7 гривні у перерахунку на одного мешканця району", - йдеться в повідомленні.

Перелік будинків, які мають найбільшу заборгованість за опалення та гарячу воду на 1 січня. Інфографіка "Київенерго"

Натомість установи та організації, фінансування яких здійснюється з бюджетів, скоротили борги за тепло на 236,3 мільйона гривень, а підприємства, які обслуговують житловий фонд столиці (ЖЕО), – на 37,8 мільйона гривень.

У тому числі установи та організації, фінансування яких здійснюється з міського та районних бюджетів столиці, за 12 місяців 2015 року знизили заборгованість за тепло майже на 258 мільйона гривень.

При цьому борги установ та організацій, що фінансуються з державного бюджету, в 2015 році зросли на 21,6 мільйона гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ