Біля метро "Осокорки" невідомі знищили 16 кленів. ФОТО



У ніч на 24 січня невідомі знищили 16 молодих кленів біля метро "Осокорки".

Про це у facebook повідомив голова Дарницької райдержадміністрації Геннадій Синцов.

"Нелюди сьогодні вночі, у сквері на метро Осокорки, зрізали 16 кленів. Працює Дарницька Поліція", - написав він.

Синцов припустив, що знищити дерева могли торговці, яких щодня гонять від скверу, "вони щоразу зі своїми мандаринами та бананами пробують захопити підходи до метро".  

Нелюди сьогодні вночі, у сквері на метро Осокорки, зрізали 16 кленів.Працює Дарницька Поліція. Схильний думати, що ц...

Опубліковано Sintsov Gennadiy 23 січня 2016 р.

Водночас директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець переконаний, що знищені клени – робота рук забудовника, якого після простестів мешканців вигнали з цієї території.

"Скандальний забудовник у сквері на Осокорках ніяк не заспокоїться. За ніч було спиляно 16 кленів. Сергій Котвицький, до вас, як до представника "УКРОПА" і колишнього забудовника велике питання, чи не з вашої вини це сталось?", - написав чиновник.

Він запевнив, що зелені насадження обов’язково відновлять.

Варварское уничтожение кленов на м.Осокорки.Скандальный застройщик в сквере на Осокорках никак не успокоится. За ночь ...

Опубліковано Dmitriy Belotserkovets 24 січня 2016 р.

Як повідомив Білоцерковець "Українській правді. Київ", на цьому місці вже не вперше нищать дерева.

"Це вже третій випадок, коли тут винищують дерева. Раніше ми мали вже два випадки – дерева поливали бензином і вони раптово всихали. Ми спершу думали, що то наш зеленбуд винен, але коли отримали результати аналізу СЕС, зрозуміли, що то бензин", - сказав він.

Білоцерковець відзначив, що, щоб убезпечити дерева, на цьому місці планують встановити камери відеонагляду.

"Іншого варіанту, як встановити камери, я не бачу. Навесні ми тут відновимо дерева. Щоб їх знову не знищили, тут будуть камери", - підсумував чиновник Білоцерковець нагадав, що ділянку біля метро "Осокорки" виділили за часів Черновецького. Забудовник, попри протести мешканців упродовж 14-15 років намагався неодноразово розпочати будівництво.

Сергій Котвицький запевнив "Українську правду. Київ", що до знищення дерев він не має жодного стосунку.

"Я цього не робив, це я знаю на 200%. З компанії я вийшов, ще коли був депутатом. Це може бути якась провокація. Я можу навіть допомогти у цьому питанні і дати Білоцерківцю кошти, щоб закупив і посадив нові дерева. Також можу допомогти у питанні встановлення відеокамер. А до цього інциденту стосунку не маю жодного", - сказав Котвицький. 

Активні протести проти будівництва двоповерхового торгового центру на зеленій зоні біля метро "Осокорки" тривали ще з червня 2014 року.

Увечері 19 травня 2015 року  на Осокорках виник черговий конфлікт між місцевими мешканцями і представниками забудовника.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої був на той момент чинний депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

На засіданні Київради 21 травня 2015 року мер Києва Віталій Кличко звернувся до депутата Сергія Котвицького з закликом скласти депутатський мандат. 

У відповідь Котвицький заявив, що не має стосунку до компанії, яка встановила паркан біля метро "Осокорки", але назвав це будівництво повністю законним.

У свою чергу компанія-забудовник запевнила, що оскаржуватиме в суді рішення Київради про розірвання договору оренди, якщо воно буде прийняте. Також компанія мала намір судитися з киянами, які ламали паркан на будівництві.

Згодом компанія погодилась на розірвання договору оренди за умови виплати компенсації за проведені роботи або надання нової ділянки під будівництво. 

Водночас Кличко пообіцяв забезпечити юридичну допомогу мешканцям, якщо проти них позиватиметься скандальний забудовник з Осокорків.

26 травня 2015 року на Осокорках почали розбивати сквер. 

28 травня 2015 року Київрада розірвала договір оренди.

11 червня 2015 року Київрада надала статусу скверу земельній ділянці біля станції метро "Осокорки".

3 липня столичні жителі на місці незаконної забудови біля станції метро "Осокорки" висадили кущі та квіти.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ