Кияни заборгували за світло 200 мільйонів – Київенерго. Інфографіка



Фото zn.ua

Заборгованість населення Києва за спожиту в 2015 році електричну енергію зросла у 1,5 рази і станом на 1 січня досягла майже 200 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Київенерго".

Відзначається, що найгірші розрахунки мають споживачі Дарницького району (на 1 січня їх борг становив 27,8 мільйона гривень), Деснянського (23,5 мільйона гривень) та Солом’янського (22,6 мільйона гривень).

 

Також у 2015 році приростили борги і столичні ЖЕО. Станом на 1 січня вони винні 108 мільйонів гривень.

"Найбільші борги накопичили ЖЕО Святошинського району – 26,3 мільйона гривень, Дарницького району – 13,2 мільйона та Дніпровського району – 12,9 мільйона", - йдеться в повідомленні.

При цьому відзначається, що "Київводоканал" за підсумками року знизив борг за електроенергію на 99 мільйонів, тому наразі він становить 169 мільйонів гривень.

Також відзначається, що суттєво скоротили борги за світло установи та організації, фінансування яких здійснюється з міського та районних бюджетів.

Найкращі розрахунки за підсумками року продемонстрували заклади освіти та охорони здоров’я. Станом на 1 січня їх борги знизились до 600 тисяч гривень.

"Загальна сума заборгованості споживачів за використану електричну енергію станом на 1 січня склала 621,8 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

"Київенерго" закликає киян не накопичувати борги за електроенергію та уважно застосовувати тариф від Національного регулятора, який змінився з 1 вересня 2015 року.

"Від своєчасної оплати рахунків безпосередньо залежить якість надання послуг з електропостачання", - підсумували в енергокомпанії.


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ