Пожежа на Михайлівській могла бути помстою адвокату, що веде справу загиблого бійця



Фото з facebook Viktor Maystrenko

Ймовірною причиною пожежі на вулиці Михайлівській, 24В, що сталася в ніч на 20 січня, може бути помста адвокату, який захищає бійця АТО, що загинув під колесами авто на Святошині.

Про це у facebook написала постраждала мешканка Євгенія Кулеба.

"Причина пожежі – навмисний підпал адвокатської фірми на 1-му поверсі під нашою квартирою. Адвокат захищав загиблого бійця АТО. Винуватці мстились. Є відео початку підпалу", - написала Кулеба.

Отвечаю сразу на все вопросы. Наш дом горел в ночь с 19 на 20.Наша семья жива. Дети были у родителей. У меня сильное...

Опубліковано Женею Кулебою 21 січня 2016 р.

У цьому переконаний і лідер "Автомайдану" Олексій Гриценко.

Він виклав у facebook відео з камер спостереження, де видно, як невідомий ходить біля офісу, зафарбовує фарбою з балончика камеру спостереження.

"Відео з камер на місці пожежі на Михайлівській. Незадовго до НП. Очевидно, що це спланований злочин. Ціль – офіс адвоката у справі убитого АТОвика на "Колібрісі" (27 вересня у Києві під колесами автомобіля зловмисників загинув учасник АТО Артем Приходько – ред.)", - написав Гриценко.

Видео с камер на месте сегодняшнего пожара на Михайловской. Немного до чпОчевидно, что это спланированное преступление....

Опубліковано Олексієм Гриценком 20 січня 2016 р.

Він відзначив, що підпал стався напередодні засідання суду по одному з обвинувачуваних.

Видео часть 2 с Михайловской

Опубліковано Олексієм Гриценком 20 січня 2016 р.

Як пише "Сегодня", від пожежі постраждав офіс адвоката Тараса Безпалого, який веде справу учасників АТО, що постраждали у бійці 27 вересня на Святошині.

Безпалий відзначив, що після того, як невідомий чоловік ходив довкола офісу, заглядав у вікна і зафарбовував фарбою камери, спрацювала сигналізація і почалась пожежа.   

За словами адвоката, на підвіконні офісу експерти знайшли сліди горючої рідини.

"З цього випливає, що пожежа була навмисною. Підпалити офіс з метою залякати і знищити документи по гучній справі, яку я веду. А зокрема, по справі загибелі Артема Приходька, бійця з Донбасу, який загинув від рук трьох злочинців біля кафе "Колібріс", – сказав Безпалий.

Він наголосив, що підпал офісу пов’язує саме з цією справою. Він мав на меті залякати адвоката і зробити так, щоб він відмовився представляти інтереси постраждалих.

Сегодня подожгли офис наших друзей - Адвокатского объединения Безпалый и партнеры.Ребята известны тем, что помогают бес...

Опубліковано Viktor Maystrenko 20 січня 2016 р.

Наразі триває слідство, поліція перевіряє інформацію, надану адвокатом, підсумували у "Сегодня".

Тим часом у будинку на Михайлівській постраждали жителі кількох квартир, одна людина загинула, травми отримав поліцейський, двоє дітей були госпіталізовані з отруєнням чадним газом.   

Сам будинок перебуває у вкрай поганому стані.

"Діра між 1 і 2 поверхами. Був вибух на 1-му поверсі (сильний. Дивом не постраждали. Стояли поруч і на нас летіли осколки). Пожежні ламали квартири. Де треба і де нетреба. Але вогонь зупинили. Спасибі їм. Квартири під нами сильно постраждали. Падали стіни, пожежні розбивали все підряд, з даху заливали дім водою", - написала Євгенія Кулеба.

У її квартирі частково згоріла і зірвана підлога, закопчені стіни, всюди вода.

Кулеба відзначила, що поліція "час від часу" охороняє будинок. А вночі невідомі намагались заламувати квартири і заходили у відкриті.

Сім’я Кулеб живе у родичів.

Як відомо, уночі 20 січня сталася пожежа у житловому будинку по вулиці Михайлівській, 24-В у центрі Києва, внаслідок чого загинула жінка, постраждав дорослий та 2 дітей - 2001 та 2009 років народження. У будинку вибухнув газ, внаслідок чого обвалилось перекриття між 1 і 2 поверхами і травмувався поліцейський.

Від пожежі постраждав Центр політичних студій та аналітики, а також квартира посла з особливих доручень МЗС Дмитра Кулеби.

Як відомо, у ніч на 27 вересня в Святошинському районі бійка в ресторані закінчилася перестрілкою та ДТП, внаслідок якого загинув боєць Артем Приходько.

Інцидент стався після сутички ветеранів з групою агресивних людей у ресторані. Після цього один зі зловмисників, намагаючись утекти на авто, збив Приходька та протягнув його під машиною близько 200 м.

Один з дебоширів здався правоохоронцям, двоє інших, один з яких був тричі судимий за тяжкі злочини, перебувають у розшуку.

У Приходька залишились 2 дітей – 11 та 8 років. За словами матері загиблого та адвоката, розслідування цієї справи гальмується, винні досі не знайдені і не покарані. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ