Транспортна комісія підтримує створення нічних маршрутів у Києві



Фото lv.20minut.ua

Постійна комісія Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами розглянула  і підтримала петицію щодо створення нічних маршрутів в Києві.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні 21 січня, повідомляє прес-служба міської ради.  

Відзначається, що наразі Департамент транспортної інфраструктури КМДА вивчає доцільність відкриття чотирьох нічних автобусних маршрутів (з 23:00 до 6:00).

Зокрема, розглядають такі маршрути: "Залізничний вокзал – житловий масив "Виноградар" (проспект Свободи)"; "вулиця Кадетський Гай (із заїздом на залізничний вокзал) – житловий масив Троєщина"; "Залізничний вокзал (через Центральний) – житловий масив Харківський" та "Житловий масив Новобіличі (по проспектуПеремоги із заїздом на Залізничний вокзал) – Лісовий масив".

"Розглядати запровадження нічних маршрутів повинна спеціальна комісія. До її складу увійдуть представники Укртрансінспекції, Головного управління патрульної поліції Києва та відповідних дорожньо-експлуатаційних організацій (за згодою)", - йдеться в повідомленні.

За словами директор Департаменту транспортної інфраструктури Олександра Козловського, комісія обстежить дороги, якими курсуватимуть нові маршрути.

Після обстеження буде складено акт про готовність автобусного маршруту до відкриття із зазначенням дати його відкриття і дати здійснення пробного рейсу.

"Потім Департамент транспортної інфраструктури готує наказ на відкриття маршрутів та вносить їх до реєстру автобусних маршрутів загального користування Києва. Якщо все буде добре, фактичну роботу ми плануємо розпочати уже в березні", - сказав Козловський.

Відзначається, що перевізників пасажирів нічних маршрутів визначатиме конкурсний комітет.

Перевізник-переможець матиме право самостійно визначати вартість проїзду в нічний час, але вона мусить бути економічно обґрунтована та погоджена з міською владою.

Рішення щодо створення нічних маршрутів в Києві повинні ухвалили на засіданні Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ