Зі щита "Батьківщини-матері" приберуть герб СРСР



Фото esz.org.ua

Герб СРСР демонтують зі щита монументу "Батьківщина-мати" у Києві.

Про це у facebook повідомив керівник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Зі щитом, але без совка на ньому. Герб СРСР буде усунено з щита скульптури "Батьківщина-мати"", - написав він.

Зі щитом, але без совка на ньому. Герб СРСР буде усунено з щита скульптури "Батьківщина-мати".

Опубліковано Volodymyr Viatrovych 20 січня 2016 р.

Щоправда, коли це зроблять, В'ятрович не уточнив.

"Батьківщина-Мати" - монументальна скульптура в Києві, розташована на високому правому березі Дніпра на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Відкрита в 1981 році. Автор монументу – скульптор В. З. Бородай.

Як відомо, Український інститут національної пам'яті склав перелік пам’ятників і пам’ятних знаків Києва, що підлягають демонтажу відповідно до закону про декомунізацію. У списку більше 100 об'єктів. 

За даними КМДА, у столиці мають намір демонтувати майже 80 меморіальних дощок у рамках декомунізації, і частину з них - відправити в музей.

Як відомо, 15 травня 2015 року президент Петро Порошенко підписав закони про декомунізацію

Закон зобов’язує місцеві органи влади демонтувати пам’ятники особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні, політичних репресій, особам, які займали керівні посади у комуністичній партії, вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших радянських республік тощо.  

14 травня 2015 року Київрада прийняла рішення про заміну комуністичної символіки на будівлях та спорудах, які належать до комунальної власності міста.

Зокрема, пропонували демонтувати комуністичну символіку на станціях столичного метрополітену. Виконати ці роботи планували до Дня Незалежності у 2015 році. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ