Мешканцям 400 квартир проведуть перерахунок за холодні батареї – КМДА



Фото 0512.com.ua

За попередніми результатами роботи комісій, які обстежують квартири, де зафіксовано недостатню температуру опалення, майже у 400 випадках необхідно зробити перерахунок.

Про це на брифінгу 19 січня заявив заступник голови Київської адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

Він відзначив, що з початку року на гарячі лінії Києва надійшло майже 1,5 тисячі дзвінків від мешканців про холод у квартирах. Після цього у кожному районі створили комісії, до яких увійшли фахівці теплопостачальних підприємств (ПАТ "Київенерго" та ТОВ "Єврореконструкція") та житлових організацій, які обслуговують будинок.

"Звернення були структуровані та обрані для подальшої роботи. Загалом виявлено понад 800 будинків, де відсутні прилади обліку і люди скаржилися на неякісну послугу. За попередніми висновками, зафіксовано майже 400 випадків, де заміри температури підтвердили інформацію мешканців і де необхідно зробити перерахунок", - йдеться в повідомленні.

Водночас він додав, що "значна частина обстежень не виявила температурних порушень".

"А в багатьох випадках люди просто не відчиняли двері представникам комісії, були випадки відмов від проведення огляду помешкань", – сказав Пантелеєв.

За словами чиновника, виявлено три основні причини недогріву: недостатня температура теплоносія, розбалансування внутнішньобудинкової системи; недостатнє утеплення самої квартири.

"В останньому випадку ми надаємо рекомендації, але перерахунок не робимо, адже якщо оселя не утеплена, то збільшення температури теплоносія не дасть бажаного результату, а лише збільшить рахунок за спожите тепло", – сказав він.

Пантелеєв запевнив, що комісії продовжуватимуть постійну роботу до завершення опалювального сезону.  

При цьому варто відзначити, що до деяких мешканців комісія досі не дійшла.

"На свята у нас було холодно в квартирі – 14-15 градусів. Додзвонитися до "Єврореконструкції" важко, тому ми лишили скаргу на сайті служби 15-51. На жаль, до нас ці 2 тижні ніхто так і не прийшов", - прокоментував житель лівого берега Костянтин.

У мерії ж наголошують, що з питань неякісної послуги централізованого опалення киянам необхідно звернутися за телефонами: 15-51 (з мобільного – (044) 205-73-37), 15-57 (500 15 57), або 15-88.

Як відомо, мешканцям, у чиїх будинках немає теплолічильників нараховують плату по 16,14 гривні (ПАТ "Київенерго") і 16,92 гривні (ТОВ "Єврореконструкція") за кожний метр квадратний квартири.

Таким чином за 2-3 кімнатну квартиру 50-70 кв.м. столичні жителі платять 800 до 1150 гривень.  

У січні кияни скаржились, що у їхніх квартирах +15. Попри захмарні рахунки на тепло, мешканці змушені витрачатися ще й на світло, бо кімнати свої гріють обігрівачами. 

Київська адміністрація пообіцяла, що проведе комісійну перевірку у будинках, де в квартирах +14-15°С, для вирішення проблеми і здійснення перерахунку тарифу за опалення.

11 січня мер Києва Віталій Кличко запевнив, що мешканцям будинків, у чиїх квартирах було холодно, проведуть перерахунок плати за той період, коли температура не відповідала стандартам.

Згодом у КМДА відзначили, що на перерахунок тарифу за теплопостачання у зв’язку з низькою температурою у квартирах можуть розраховувати лише мешканці тих будинків, де немає теплолічниликів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ