У Кличка кажуть, що киянам перерахували за тепло 86 мільйонів гривень



Фото domsteplom.com.ua

З початку опалювального сезону киянам здійснено перерахунків за опалення на суму 85,8 мільйона гривень.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

За його словами, ПАТ "Київенерго" перерахувало клієнтам 82,1 мільйона гривень, а ТОВ "Єврореконструкція" – 3,7 мільйона гривень.

"Сьогодні коректність та справедливість нарахувань за централізоване опалення для нас є одним із пріоритетних питань. За дорученням мера Києва ми жорстко контролюємо теплопостачальні організації в частині здійснення перерахунків споживачам", - сказав Пантелеєв.

Він відзначив, що за грудень було здійснено перерахунок з урахуванням температури зовнішнього повітря, адже більшість днів грудня були дуже теплими.

"Теплий грудень дав змогу киянам зекономити більш як 24 мільйони гривень. Також перераховано оплату мешканцям тих будинків, де лічильники тепла були встановлені на комерційний облік посеред календарного місяця", - пояснив чиновник.

Пантелеєв також звернув увагу, що у січні в кожному районі розпочали роботу спеціальні комісії, які займаються обстеженням квартир киян, що скаржилися на недостатню температуру опалення.

За результатами роботи комісій також прийматимуть рішення про перерахунок з урахуванням виявлених фактів та причин недогріву.

Як відомо, мешканцям, у чиїх будинках немає теплолічильників нараховують плату по 16,14 гривні (ПАТ "Київенерго") і 16,92 гривні (ТОВ "Єврореконструкція") за кожний метр квадратний квартири.

Таким чином за 2-3 кімнатну квартиру 50-70 кв.м. столичні жителі платять 800 до 1150 гривень.  

У січні кияни скаржились, що у їхніх квартирах +15. Попри захмарні рахунки на тепло, мешканці змушені витрачатися ще й на світло, бо кімнати свої гріють обігрівачами. 

Київська адміністрація пообіцяла, що проведе комісійну перевірку у будинках, де в квартирах +14-15°С, для вирішення проблеми і здійснення перерахунку тарифу за опалення.

11 січня мер Києва Віталій Кличко запевнив, що мешканцям будинків, у чиїх квартирах було холодно, проведуть перерахунок плати за той період, коли температура не відповідала стандартам.

Згодом у КМДА відзначили, що на перерахунок тарифу за теплопостачання у зв’язку з низькою температурою у квартирах можуть розраховувати лише мешканці тих будинків, де немає теплолічниликів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ