Столичним жителям, які відмовляються встановлювати лічильник, відріжуть газ



Фото newsrealty.info

Мешканці Києва, які відмовляються встановлювати квартирні лічильники газу, ризикують залишитися без газопостачання.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у Київській адміністрації.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, станом на 1 січня лише десята частина квартир, які використовують газ для приготування їжі, мають прилади обліку.

Наразі необхідно встановити газові лічильники більш як 600 тисячам споживачів. З них більше 12 тисяч квартир відмовились це робити, або не пустили працівників "Київгазу".

"Ми закликаємо киян піти назустріч прозорому нарахуванню послуги, адже ми повинні діяти в рамках Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу". Газовий лічильник – це компактний ергономічний пристрій, встановлення якого не потребує додаткових фінансів з боку людей, адже "Київгаз" встановлює обладнання безкоштовно", – пояснив Пантелеєв.

У КМДА відзначили, що люди часто таким чином намагаються надурити державу – вони не хочуть встановлювати лічильник, бо у їхній квартирі мешкає більше людей, ніж прописано, відповідно без лічильника вони платять менше, ніж споживають.

"Ми маємо квартири, де прописано двоє людей, але мешкає четверо чи п’ятеро, вони за нормою платять 6 кубів на двох прописаних, але фактичне споживання є значно більшим. І воно не обліковується. Наразі, за даними "Київгазу", вони мають не облікованого газу на 200 мільйонів гривень", - пояснила прес-секретар Пантелеєва Юлія Грамотна.

Необліковані кубометри газу стають причиною розбалансування системі газопостачання, оскільки за фактом лишаються використані обсяги газу, які ніхто не оплатив.

Наразі КМДА і "Київгаз" продовжать інформування людей про необхідність встановлення лічильників, як того вимагає закон, щоб уникнути відключення газопостачання.

За даними міської влади, у Києві 667 тисяч квартир, у яких мешканці використовують газові прилади лише для приготування їжі (у них газові лічильник повинні бути встановлені до 2018 року – ред.).

На 1 січня з них лише 66,7 тисяч мають лічильники.

Крім того, у Києві 48,5 тисяч споживачів, які використовують газ для приготування їжі та підігріву води (у них лічильники мали бути встановлені до 1 січня 2016 року – ред.), з яких встановлено газові лічильники лише у 36,4 тисячах квартир.

На сьогодні понад 12 тисяч квартир споживають газ, не обліковуючи його.

Їм мали відрізати газ з 1 січня.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ