Замість мажора, що убив джипом жінку, можуть покарати медиків?



Правоохоронці можуть притягти до відповідальності посадовців, які видали медичну довідку для отримання водійського посвідчення Станіславом Толстошеєвим, у випадку, якщо він за станом здоров’я не міг його отримати.

Про це на брифінгу 14 січня заявив начальник відділу слідчого управління Нацполіції Києва Анатолій Андросович, повідомляє сайт Нацполіції.

"Зі слів опитаних свідків, у тому числі й батьків, відомо, що підозрюваний має хронічне захворювання, а відтак підготовлені запити щодо вилучення всієї медичної документації про стан його здоров’я.

У випадку, якщо він за станом здоров’я не мав права на отримання посвідчення водія, а відтак керувати транспортним засобом, до відповідальності будуть притягнуті посадові особи, які видали медичну довідку для їх отримання", - сказав він.

Андросович додав, що Толстошеєву оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил дорожнього руху, що призвело до смерті людини) Кримінального кодексу України.  

"Позиція слідства і органів прокуратури щодо обрання йому міри запобіжного заходу однозначна – тримання під вартою. На черзі – розгляд у суді клопотання про арешт водія", - додав він.

Водночас Андросович відзначив, що для цього потрібно транспортувати Толстошеєва до суду, а дозвіл на транспортування може надати лише комісійна судово-медична експертиза.

"Ми призначаємо комісійну судово-медичну експертизу. У випадку позитивного висновку ми зможемо  у найкоротші терміни обрати йому міру запобіжного заходу", - підсумував правоохоронець.

Я зараз біля палати мажора Стаса Толстошеєва. В столичній лікарні швидкої допомоги. Його мати накинулась на мене зі слов...

Опубліковано Дмитром Гнапом 14 січня 2016 р.

 

Ну ось і все. Суду не буде. Стас "порок серця" Толстошеєв, він же "дітя порока", залишається в лікарні. Щойно слідчий...

Опубліковано Дмитром Гнапом 14 січня 2016 р.

Як відомо, 9 січня неподалік від станції метро "Лівобережна" автомобіль"Мерседес" вилетів на тротуар та влетів у стоматологію, внаслідок ДТП загинула жінка, троє осіб отримали травми. 

12 січня журналіст Дмитро Гнап відзначив, що Толстошеєв лежить у приватній клініці, і йому досі не вручили підозру. Він також додав, що є інформація, що два роки тому Толстошеєв вже скоїв ДТП і щасливо уникнув покарання.

Пізніше Гнап виклав у мережу фото, які показують, яке життя веде Толстошеєв з пороком серця. 

13 січня у Нацполіції повідомили, що Толстошеєву оголосили підозру у скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть).

Українська правдва. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ