МАФи у підземці несуть загрозу життю людей - керівник метро



Фото прес-служби метро

У столичному метрополітені досі стоїть 154 незаконні МАФи, які несуть загрозу для здоров’я та життя пасажирів.

Про це на прес-конференції заявив керівник метро Віктор Брагінський, повідомляє прес-служба підземки.

Він нагадав, що увечері 13 січня загорівся МАФ у вестибюлі станції "Дружби народів", через щоб довелося евакуювати пасажирів а саму станцію закрити майже на 2 години.

Крім того, через пошкодження електрообладнання вийшов з ладу один з ескалаторів.

"Ця торгова конструкція – одна з тих, які не відповідають нормам пожежної безпеки. Ми не укладали договір з підприємцем. Ще з минулого року тут відключено електропостачання, а справа про демонтаж знаходиться в суді", - сказав Брагінський.

Він додав, що питання про знесення 154 незаконних конструкцій у підземці "затягується в судах", а торговці, не зважаючи на приписи, продовжують працювати у кіосках.

Власники МАФів монтують автономне освітлення та інше обладнання, що призводять до надзвичайних ситуацій.

"За попередніми даними, загорання сталося через самовільно встановлений акумулятор та підключення до нього", - повідомив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук.

У Київській адміністрації запевнили, що незважаючи на шантаж підприємців, які влаштовують акції з перекриттям вулиць, влада і надалі проводитиме демонтаж кіосків у метро.

Як відомо, 13 квітня 2015 року сталася пожежа у торгових павільйонах на проспекті Бажана, 20, біля одного із входів до станції метро "Позняки". 

Внаслідок займання постраждав вестибюль №1 – вогнем було знищено накриття над переходом до станції метро та облицювальні матеріали. 

Цей вхід зачинили для пасажирів на 2 тижні. А ремонт обійшовся у 100 тисяч гривень.  

Метрополітен вимагає від власників МАФів прибрати свої кіоски зі станцій метро, оскільки вони часто розміщені на "червоних лініях" - на мережах і біля входів-виходів і несуть потенційну загрозу при евакуації пасажирів зі станції.

У більшості орендарів МАФів у метро ще у квітні 2015 року закінчилися договори на розміщення кіосків, тому торгові точки відрізали від електропостачання. Поступово їх обіцяли демонтувати і просили власників кіосків робити це самостійно, однак МАФовики відмовляються з’їжджати з насиджених місць і продовжують свою роботу.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ