Кличко закликає карати хабарників за всією суворістю закону



Фото прес-служби Кличка

Усі чиновники, які займаються здирництвом, повинні бути покарані за всією суворістю закону. А правоохоронці мають присікати випадки корупції.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час наради з питань взаємодії виконавчої влади та суспільства у боротьбі з корупцією, повідомляє прес-служба політика.

"Усі, хто в гонитві за "легкими" грошима займаються здирництвом, мають бути покарані за всією суворістю закону. Допоки не будуть покаранні винні, боротьба з корупцією виглядатиме ілюзією", - сказав Кличко.

Він розповів, що днями столичні підприємці поскаржилися, що керівник одного з комунальних підприємств вимагає хабара.

"СБУ провела заходи і встановила факт здирництва. У результаті – одна людина затримана, одна оголошена у розшук. Сподіваюсь, що розслідування цього випадку завершиться найближчим часом. І йому треба надати максимального розголосу. Це буде застереженням для тих, хто хоче отримати "легкі" гроші", - зазначив Кличко.  

Мер звернувся до силовиків, щоби вони були принциповими в боротьбі з корупцією, а киян закликав повідомляти про відомі їм корупційні схеми чи вимагання хабарів до правоохоронних органів, СБУ, прокуратури, поліції та КМДА.

Як відомо, у січні директор комунального підприємства вимагав 500 тисяч гривень від підприємця за проведення святкових заходів у центрі міста. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ