У мерії розповіли, як уберегтися від грипу



Фото uaua.info

Столичним жителям варто максимально обмежити відвідування місць масового скупчення людей, частіше провітрювати приміщення, регулярно мити руки з милом, щоб уникнути захворювання на грип та ГРВІ.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

Також наголошують на тому, що треба намагатися не торкатися очей, носа, рота.

"При найменших ознаках ГРВІ та грипу необхідно негайно звертатися до лікарів, у жодному разі не займатися самолікуванням", - йдеться в повідомленні.  

У Департаменті охорони здоров’я нагадали, що інфікування на грип, здебільшого відбувається повітряно-крапельним шляхом від іншої людини, під час кашлю, розмови, чхання тощо.

"Основними клінічними ознаками грипу є головний біль, біль у м’язах, першіння та біль у горлі, підвищення температури, кашель, задишка, нежить або закладеність носа. Також може спостерігатися нудота та  блювання", - йдеться в повідомленні.

При появі цих симптомів радять залишатися вдома та викликати лікаря.

Негайно дзвонити до "швидкої" потрібно, якщо з’явились задишка, прискорене чи уповільнене дихання, синюшність навколо рота, на інших ділянках шкіри, носова кровотеча, кровохаркання, температура тіла вище 39 градусів, судоми, нудота, блювання, діарея, сильний головний біль, відсутність сечовиділення.

Наголошують, що людям з ознаками захворювання на грип категорично не можна з’являтися у громадських місцях, користуватися громадським транспортом тощо.

У КМДА нагадують, що цілодобово пораду лікаря можна отримати за телефоном 15-83.

Як відомо, у Києві 4 людини померли через захворювання на свинячий грип.

У місті Бровари, що на Київщині, за останні тижні значно зростала захворюваність на вірусні інфекції. Міські лікарні переповнені.

Водночас СЕС Києва запевняє, що станом на 13 січня підстав для введення карантину в навчальних закладах Києва через грип немає.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ