У Кличка готують нові правила забудови столиці



Липки. Фото Kievgenplan.grad.gov.ua

У Києві тривають громадські слухання щодо проекту Плану зонування території центру столиці.

Про це повідомляє сайт Київгенплану. 

"Зонінг – це містобудівна документація, що визначає умови та обмеження використання території для містобудівних потреб у межах зон міста Києва з метою створення сприятливих умов для залучення інвестицій у будівництво, збереження об’єктів історико-культурної спадщини та природно-заповідного фонду", - йдеться в повідомленні.  

 План зонування Києва.  Клікніть, щоб збільшити

Відзначається, що зонінг Києва розробляється окремо по кожній із семи планувальних зон, на які поділена територія міста.

У першу чергу розробили Зонінг центральної планувальної зони Києва.  

 Клікніть, щоб збільшити

Центр міста розбили на 21 планувальне утворення: "Старокиївське", "Липки" "Печерськ", "Чорна гора", "Звіринець", "Кудрявець, Євбаз", "Паньківщина", "Либідська", "Саперне поле", "Черепанова гора", "Шулявка", "Татарка", "КПІ", "Лук’янівка", "Рибальський острів", "Поділ", "Промзона "вул. Дегтярівська", "Промрайон "Петрівсько-Куренівський", "Бабин Яр", "Ландшафтний район "Печерський" та "Ландшафтний район "Видубичі".

План зонування центру. Планувальне утворення "Старокиївське".  Клікніть, щоб збільшити

Автори документа переконані, що він допоможе упорядкувати забудову в центральній частині міста і сприятиме залученню інвесторів до Києва. 

Експозиція проектних матеріалів Зонінгу центральної частини міста розміщена у фойє колонної зали Київради (вулиця Хрещатик, 36, 2 поверх). Охнайомитися з проектом можуть усі охочі.

Також проектні матеріали Зонінгу розміщені на сайті Київгенплану.

Пропозиції та зауваження приймаються до 31 січня.  

Її просять надсилати до Департаменту містобудування та архітектури за адресою: 01001, м. Київ. вул. Хрещатик, 32, або записувати в журналі реєстрації пропозицій до проекту, який знаходиться в місці розміщення експозиції (фойє колонної зали Київської міської ради, вул. Хрещатик, 36, 2 поверх). 

За даними "Сегодня", затвердити зонінг центру Києва планують за півроку.

Крім того, цього року почнуть розробляти проекти планів зонування для решти територій Києва – лівого берега і околиць правого.

За словами секретаря бюджетної комісії Георгія Ясинського, у бюджеті столиці на 2016 рік закладено на це близько 13 мільйонів гривень.

"Ставимо завдання на 1 липня вийти на затвердження документа Київрадою, щоб друге півріччя ми можемо вже жити Планом зонування", – сказав він.

В Інституті Генплану наголошують, що після затвердження документ буде обов'язковим для виконання. Доступ до нього буде відкритий, тож кожен житель зможе перевірити, що, приміром, може бути поряд з його будинком, а що ні.

Зараз експертів просять активніше брати участь в обговоренні і, поки є можливість, залишати зауваження.

Усі фото Kievgenplan.grad.gov.ua

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ