У метро горів МАФ – закривали станцію "Дружби народів"



Фото ДСНС

КП "Київський метрополітен" закривав станцію "Дружби народів" для пасажирів через пожежу, що сталася в одному з МАФів на території станції , поблизу турнікетів.

Про це повідомляє facebook-сторінка підземки.

За інформацією Держслужби з надзвичайних ситуацій, займання виникло о 20:46 13 січня.   

Загасили вогонь о 21:13.

"Дана подія на розклад руху "Київського метрополітену" не вплинула. З моменту виникнення пожежі станція метро "Дружби Народів" була закрита на вхід та вихід, поїзди метрополітену на станції не зупинялись. Станція почала працювати у штатному режимі  після перевірки працівниками метрополітену справності вузлів та механізмів ескалаторуо 22:53", - йдеться в повідомленні.

На місці пожежі працювало 5 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 23 людини особового складу.

Постраждалих немає.

Причина виникнення пожежі та розмір матеріальних збитків встановлюється.

14 січня у вестибюлі станції відбудеться прес-конференція щодо цієї пожежі.

Увага! Прес- конференція щодо пожежі у МАФі на станції "Дружби народів" відбудеться завтра, 14 січня, об 11. 30 у вестибюлі станції.***Наразі станцію закрито для пасажирів.

Опубліковано КП "Київський метрополітен" 13 січня 2016 р.

Як відомо, це не перша подібна ситуація. Так, 13 квітня 2015 року сталася пожежа у торгових павільйонах на проспекті Бажана, 20, біля одного із входів до станції метро "Позняки". 

Внаслідок займання постраждав вестибюль №1 – вогнем було знищено накриття над переходом до станції метро та облицювальні матеріали. 

Цей вхід зачинили для пасажирів на 2 тижні. А ремонт обійшовся у 100 тисяч гривень.  

Метрополітен вимагає від власників МАФів прибрати свої кіоски зі станцій метро, оскільки вони часто розміщені на "червоних лініях" - на мережах і біля входів-виходів і несуть потенційну загрозу при евакуації пасажирів зі станції.

У більшості орендарів МАФів у метро ще у квітні 2015 року закінчилися договори на розміщення кіосків, тому торгові точки відрізали від електропостачання. Поступово їх обіцяли демонтувати і просили власників кіосків робити це самостійно, однак МАФовики відмовляються з’їжджати з насиджених місць і продовжують свою роботу.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ