Метрополітен просить не давати гроші псевдоволонтерам у підземці


З 18 грудня на ескалаторах київського метро городян будуть просити не жертвувати кошти неперевіреним благодійним організаціям, що просять допомоги у підземці.

Про це повідомляє прес-служба метрополітену у facebook.

"Уже наступного тижня на ескалаторах звучатиме звернення до пасажирів з проханням не жертвувати кошти неперевіреним організаціям. Також буде опрацьована технічна можливість впровадження такого ж оголошення у вагонах та на моніторах", - заявила речник підземки Наталка Макогон.

Таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що наразі зареєстровано більше 100 випадків щодо збору коштів волонтерськими організаціями, які об’єднані в одне провадження за статтею 190 – шахрайство.

За словами начальника Лінійного управління в метрополітені ГУ Нацполіції у Києві Віталія Бикова, відповідно до діючого законодавства, довести випадки шахрайства практично неможливо.

Ці факти підтвердили представники волонтерських організацій та громадські активісти.

Вони відзначили, що відповідальні благодійні організації регулярно публікують фінансові звіти та не працюють зі скриньками у громадському транспорті.  

У метрополітені закликали не жертвувати кошти неперевіреним благодійним організаціям у підземці*****12 січня у столичн...

Опубліковано КП "Київський метрополітен" 12 січня 2016 р.

Українська правад. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ