У Броварах зростає захворюваність на вірусні інфекції. Лікарні переповнені



Фото hollydolly.com.ua

У місті Бровари, що на Київщині, за останні тижні значно зростала захворюваність на вірусні інфекції. Лише за добу 8 січня у важкому стані госпіталізували 25 дітей хворих на грип.  

Про це "Українській правді. Київ" повідомив головний лікар Броварського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Кравцов.

"Іншої доби прийняли 68 людей з температурою і кашлем", - сказав він.

Попередній діагноз важких хворих – геморагічні (грипозні) пневмонії.  

"Людей хворих дуже багато. Захворюваність зростає. На одного лікаря у нас припадає близько 15 викликів від хворих. Особливо з учорашнього дня і сьогодні. Лікарня районна у нас переповнена людьми, усі апарати штучної вентиляції легень зайняті, є важкі хворі", - сказав головний лікар Броварського міського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Лікар закликав не займатися самолікуванням, а звертатись до медиків. Фото vechirniykiev.com.ua

Він додав, що кожного року є спалахи якось вірусної інфекції, але цього року лікарі передають, що захворювання схоже на свинячий грип вірус H1N1.

"Але поки центральна лабораторія Києва не дала нам результатів бактеріального посіву, який це вірус", - сказав Кравцов.

Він не зміг уточнити, скільки наразі важких хворих у Броварах, але відзначив, що чимало.

"Я не скажу, скільки на даний час, але 11 січня на нараді головний лікар доповідав, що 2 лікарні завантажені пацієнтами – це близько 30 людей, як потребують реанімаційних заходів", - пояснив Кравцов.

Він закликав людей не займатися самолікування – якщо підвищується температура, з’являється слабість, запаморочення і важке дихання, задуха, треба негайно звертатись до лікаря.

"А тим, хто контактує з великою кількістю людей – масковий режим.  4 маски на добу – кожні 4 години. Маску треба стерилізувати – праскою 70 градусів пропрасувати – це вбиває вірус. Це для людей, які їдуть транспортом, спілкуються з дітьми, з людьми на роботі тощо", - порадив лікар.

 А тим, хто контактує з великою кількістю людей, радить носити маску. Фото ridna.ua

Він також нагадав, що наразі у Броварах тривають канікули – діти мають вийти на навчання 18 січня.

"Тривають канікули, тому в нас немає спалахів у школах. А після 18 будемо дивитися по ситуації – якщо буде так багато хворих, то, можливо, будемо піднімати питання про продовження канікул", - підсумував Кравцов.

Українська правда. Київ 

PROMOTED

Цього року місто Бровари на Київщині особливо потерпало від вірусних хвороб. Щоб не хворіти, вже зараз підвищуйте свій імунітет. Більш детально на immunoflazid.com.ua

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ