На Печерську борються з ожеледицею новим реагентом. ФОТО



Фото pechersk.kievcity.gov.ua

Замість соляної суміші центральні парки Києва посипають безпечним для рослин бішофітом.

Про це повідомляє сайт Печерської райдержадміністрації.

"Бішофіт – це природний мінерал, що представляє собою бромно-хлоридні розчин з домішками мікроелементів (марганцю, йоду, міді, літію, заліза, кремнію, молібдену).

Це високоефективний твердий реагент у гранулах, що застосовується для боротьби з ожеледицею при низькому температурному режимі – до мінус 35 градусів Цельсія", - йдеться в повідомленні.

Бішофіт використовується для руйнування крижаного і сніжного покриву, оскільки у результаті реакції зі снігом викликає його танення.

Відзначається, що новий реагент має низку переваг.

Зокрема, потрапивши в пори асфальту не замерзає, а отже не розриває асфальтне полотно; абсолютно нешкідливий для рослин (діє як добриво), людей, тварин та навколишнього середовища; швидко і глибоко проникає в шар льоду, відриваючи його від поверхні асфальту; не бруднить взуття, не залишає слідів на асфальті і тротуарній плитці; не руйнує бетонні покриття та має низькі норми витрати.

Бішофіт зовні схожий на сіль, але безпечніший. Фото krot.su

"Бішофіт зменшує вміст хлоридів у водах, тому містить менше хлору, ніж хлорид кальцію і натрію (сіль – ред.)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що у КП УЗН Печерського району для обробки тротуарів бішофітом використовують спеціальні візки-розподільники.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ